Gazete Vatan Logo

Atatürk Havalimanı'nda akılalmaz olay!

ATATÜRK Havalimanı Özel Hangarlar Bölgesi Genel Havacılık Terminali'nde Borajet'e ait bir uçak otoparkın tel çitlerini devirdi.

Atatürk Havalimanı'nda özel uçakların hangarların da bulunduğu Genel Havacılık terminalinde Bora Jet' e ait bir uçağın pilotu motora fazla gaz verince çevrede bulunan tel örgüler uçtu. Uçan tel örgüler park halindeki 4 otomobilin üzerine düştü. Terminal dışında bulunan otomobiller zarar gördü.

Global Express XRS tipi TC-YAA kuyruk tescilli uçağın pilotunun aprondan taksi yoluna ilerlerken jet motorlara fazla güç verdiği iddia edildi. Jet motorun gücü otoparkın tel çitlerini otoparkta bulunan araçların üzerine uçururken dört araç zarar gördü. Olay sonrası Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri ve polis rapor tuttu. Uçak ise pist başına giderek seferini yapmak için havalandı. Hasar gören araç sahiplerinden Lütfü Çiçek, uçağın motor testi yaptığını ve jet motorlara fazla güç veren pilotun kabahatli olduğunu söyledi. Lüks cipi zarar gören Basri Karaduman ise araçtan inmek üzereyken başına gelen olayda pilotun gaza yüklendiğini ve tel örgüleri aracının üzerine düştüğünü belirterek, "Birkaç saniye önce inseydim tel örgülerin altında kalabilirim" dedi.

Haberin Devamı