Gazete Vatan Logo

Ataşehir’e gastronomi ve eğlence merkezi kuracak

Ziylan Gayrimenkul, WaterGarden adıyla Ataşehir’de gastronomi, eğlence ve kültür merkezi açıyor. 750 milyon liralık proje, gösteri havuzu ve nostalji sokağıyla iddialı olacak, 2 bin kişiye iş kapısı açacak.

Ayakkabı devi Ziylan, gayrimenkulde de büyük oyuncular arasına girme planları yapıyor. Geçen yıl ayakkabının yüzde 50’sini Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. ve Gözde Girişim, BİM ve Turkven’in danışmanlığını yaptığı girişim sermayesi fonlarının iştiraki Mater Footwear BV’den oluşan konsorsiyuma satan Ziylan Ailesi, buradan gelen parayı gayrimenkul projelerine yatırıyor.
Türkiye’ye inanıyoruz
Geçen yıl kurulan Ziylan Gayrimenkul’le ilk yatırımını Sultanbeyli’de Atlas AVM’ye yapan şirket, ikinci projesini WaterGarden İstanbul adıyla Ataşehir’den hayata geçirecek. Gastronomi, eğlence ve kültür merkezi olarak planlanan proje 750 milyon TL’ye mal olacak. WaterGarden; gösteri havuzu, nostalji sokağı, organik pazarı ile iddialı olacak ve inşaat aşamasında 1.000, açıldıktan sonra 2 bin kişiye istihdam kapısı açacak. Ziylan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, “İstanbul’un Anadolu yakasında, Ataşehir’e yeni bir soluk getirecek WaterGarden İstanbul projesini 750 milyon TL yatırımla 2016 yılının ikinci çeyreğinde hayata geçireceğiz. WaterGarden İstanbul sadece Anadolu yakasının değil, tüm İstanbul’un kalbinin attığı bir merkez olacak. WaterGarden İstanbul’un inşasına başlarken içimiz rahat. Türkiye’nin ekonomik istikrarına ve geleceğine güveniyoruz. Bu güvenle, uzun vadeli yatırımlar yapmaktan çekinmiyoruz” dedi.
Turisti cezbedecek
Ziylan, Ataşehir’de yerli ve yabancı turistler için farklı lezzet ve eğlence seçenekleri sunacaklarını söyledi. Ziylan, “Perakende sektöründeki tecrübemizi, gayrimenkule taşıyyoruz. Avrupa’nın en gelişmiş, en büyük ve en kapsamlı show havuzu, Türkiye ve dünya mutfaklarından özenle seçeceğimiz yeme içme mekanları, temalı alanlarımızla WaterGarden İstanbul’u, saat sınırlaması olmayan İstanbul’un dinamiklerine yön veren farklı bir konsepti hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
50 yıllık olmayan marka giremez!
MEHMET Ziylan, projenin en iddialı alanlarından birinin nostalji sokağı olacağını söyledi. Ziylan, “WaterGarden’da 150 nokta olacak. Nostalji sokağında ise 25 dükkan olacak. Asmalımescit’ten esinlendik. Orada olacak her markanın en az 50 yıllık geçmişi olması gerekecek. İşkembeci, Baylan, İnci Profiterol, Edirne Ciğercisi gibi geleneksel lezzetlerimizi sunacağız. Bu lezzetlerin gelmesi için gerekirse maddi destek vermeye de hazırız. Havuzla ve bu sokak benim çok önemsediğim iki alan” dedi.
Kişi başına harcama 300 dolar
Mehmet Ziylan, dışarıda yemek konusunda Türkiye’de büyük potansiyel olduğunu belirterek, şunları söyledi: “2014 yılında, Amerika’da ev dışı yeme içme içmeye harcanan toplam miktar 600 milyar dolar. Türkiye’de ise yılda toplam 24 milyar dolarken, bu rakamın yarısını İstanbul tek başına karşılıyor. Amerika’da yıllık kişi başı ev dışı yeme içme harcaması 1.900 dolar iken, Avrupa’da 1.300, ülkemizde ise kişi başı harcama sadece 300 dolar. Bu rakamlar sektörde, ileriye yönelik gelişme potansiyelini çok açık bir şekilde gösteriyor.”

Haberin Devamı