Gazete Vatan Logo

Ataşehir'de yeni proje

WaterGarden İstanbul'un 2016'nın ikinci çeyreğinde açılması planlanıyor

Ziylan Gayrimenkul, Türkiye’de sosyal yaşama yön verecek, dünya çapında bir ilke imza atıyor. WaterGarden İstanbul adıyla, Ataşehir’de, 2016 yılının ikinci çeyreğinde açılacak proje, “tadı başka” sloganıyla, yenilikçi gastronomi, eğlence ve kültür merkezi olarak dünyada ilk olacak.

2000 kişiye istihdam

Proje sahibi Ziylan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan; basın toplantısıyla açıkladığı bu özel proje hakkında; “İstanbul’un Anadolu yakasında, Ataşehir’e yeni bir soluk getirecek WaterGarden İstanbul projesini 750 Milyon TL yatırımla 2016 yılının ikinci çeyreğinde hayata geçireceğiz.

WaterGarden İstanbul tamamlandığında sadece Anadolu yakasının değil, tüm İstanbul’un “kalbinin” attığı bir merkez olacak. Böylesi büyük rakamlarla, Türkiye’de ve dünyada ilk olması hedefiyle yola çıktığımız ve yatırım yaptığımız WaterGarden İstanbul’un inşasına başlarken içimiz çok rahat. Biz Türkiye’nin ekonomik istikrarına ve geleceğine güveniyoruz. Bu güvenle, uzun vadeli yatırımlar yapmaktan çekinmiyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Ziylan; “Tadı Başka, Keyfi Başka, Ruhu Başka” sloganıyla hazırlıklarına başladığımız projemizin; 2016 yılına kadar sürecek inşaatı sırasında 1000, açıldıktan sonraysa 2000 kişiye istihdam sağlayacağını söylemekten de mutluluk duyuyorum.” diyerek sözlerine devam etti.

24 milyar dolarlık ev dışı yeme içme

Dünyadan ve ülkemizden yeme içme rakamlarını da paylaşan Mehmet Ziylan; NRA (National Restaurant Association) ile TURYİD (Türkiye Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği)’in verilerine dayanarak şunları söyledi; “2014 yılında, Amerika’da ev dışı yeme içme içmeye harcanan toplam miktar 600 milyar dolar. Türkiye’de ise yılda toplam 24 milyar dolarken, bu rakamın yarısını İstanbul tek başına karşılıyor. Bu verilerden yola çıkarak söyleyebiliriz ki Amerika’da yıllık kişi başı ev dışı yeme içme harcaması 1900 dolar iken, Avrupa’da 1300, ülkemizde ise kişi başı harcama sadece 300 dolar. Bu rakamlar sektörde, ileriye yönelik gelişme potansiyelini çok açık bir şekilde gösteriyor.”

Haberin Devamı

Mehmet Ziylan; “Son yıllarda ülkemiz ekonomisinde yaşanan istikrar; “yeme içme” ve “eğlence” sektörünün büyümesi için çok önemli katkılar sağladı, sağlamayı sürdürüyor. Ataşehir’in hızla değişen sosyo-kültürel ve demografik yapısına yeni bir soluk getirecek WaterGarden İstanbul; eğlence, kültür, gastronomi ve alışveriş alanlarıyla dikkat çekerken, içinde pek çok ilki de barındıracak.” dedi.

'İstanbul'un marka şehir olmasında önemli bir rol oynayacak'

Ziylan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan ayrıca; “Günümüzde rekabet yalnızca ürünler veya firmalar arasında olmuyor. Ülkeler ve şehirlerarasında da ciddi bir rekabet yaşanıyor. Beklentileri değişen ve gelişen yerli ve yabancı turist taleplerine uygun olarak ülkemizde ve özellikle İstanbul’da; turizm sektörünün, dünyaya sunabileceği pek çok alternatif ürün bulunuyor. WaterGarden İstanbul; bünyesinde toplayacağı “gastronomi” ve “eğlence” markalarıyla, İstanbul’un dünyanın sayılı marka şehirlerden birisi olmasında rekabet gücünü artıracak bir yatırım olarak da önemli bir rol oynayacak.” dedi.

Haberin Devamı

Ziylan; Anadolu yakasının yükselen yıldızı Ataşehir’de yediden yetmişe tüm İstanbul halkının yanı sıra, yerli ve yabancı turistler için de, farklı lezzet ve eğlence seçenekleri sunacaklarını söyledi.

Mehmet Ziylan; “Perakende sektöründeki tecrübemizi, gayrimenkul alanına taşıyarak, hem Türkiye hem de uluslararası arenada bir ilki hayata geçiriyoruz. Yemyeşil bitki örtüsüyle kuracağımız Park, Avrupa’nın en gelişmiş, en büyük ve en kapsamlı Show Havuzu, Türkiye ve dünya mutfaklarından özenle seçeceğimiz yeme içme mekanları, büyük küçük herkesin eğlenebileceği temalı alanlarımızla WaterGarden İstanbul’u, saat sınırlaması olmayan İstanbul’un dinamiklerine yön veren farklı bir konsepti hayata geçiriyoruz” dedi.

Avrupa'daki en büyük havuz

Günün ilk ışıklarıyla açılıp gece geç saatlere kadar kesintisiz hizmet verecek WaterGarden İstanbul’da; 5 bin metrekare alan üzerine kurulacak Avrupa’da bir yaşam merkezi içinde yer alan “en büyük ve en gelişmiş” gösteri havuzu yapılıyor.

Haberin Devamı

Bu özelliğiyle dünyada bir ilk olacak WaterGarden İstanbul’da su, müzik, ateş, lazer, ışık ve eşsiz koreografi eşliğinde etkileyici gösteriler ziyaretçilerle buluşacak. Bu özel havuz, Water Garden’ın ismindeki suyu temsil ediyor.

15 bin metrekare park ve gastronomi merkezi

WaterGarden İstanbul’da ayrıca içinde “mini golf”, “extreme park”, “çocuk parkı” da bulunan, çok çeşitli bitkinin ve ağaçların yer aldığı, 15 bin metrekarelik Park kuruluyor. Yemyeşil bir alan olarak konumlanan ve açık alanların yarısını kaplayacak olan park; bitki çeşitliliğiyle bölgenin oksijen deposu da olmaya aday. İçinde botanik bahçesi de olacak Park; WaterGarden İstanbul’un en dikkat çekici bölümlerinden biri ve WaterGarden’ın ismindeki bahçeyi temsil ediyor.

“Yaşam ve gastronomi” merkezi olarak konumlanan WaterGarden İstanbul’da; Türk ve dünya mutfağından eşsiz lezzetler, Türkiye’nin her köşesinden yöreye özgü geleneksel tatların İstanbul’daki ilk adresleri, Anadolu ilk defa yer alacak markalar, en sevilen markaların en özel konseptleriyle restoranlar, bistrolar, kafeler, food court ve lezzet noktaları yer alacak.

Nostalji Sokağı ve organik pazar

Her biri muhteşem Show Havuzunun etrafında konumlanacak yeme içme mekanlarında,; suyun ferahlığı ve şovların görkemiyle her yemek eşsiz bir ziyafete dönüşecek. Bunlara ek olarak, projenin dikkat çeken önemli bölümlerinden; en az 50 yıllık geçmişi olan lezzetlerin bulunacağı “Nostalji Sokağı”nda, bugün hala büyük bir keyifle tüketilen her bölgeden yiyecek ve içeceklerin yer aldığı dükkanlar da yer alacak.

Dünyada sağlıklı yaşam trendinin hızla artması, doğal ürünlere gösterilen talebin çoğalmasından yola çıkarak planladığımız Organik Pazar da, haftanın yedi günü açık olacak.

11 salonlu sinema

Ataşehir’de konumlanacak WaterGarden İstanbul’da; ayrıca 11 salonlu ‘sinema kompleksi’, yerli ve yabancı sanatçıların, grupların, orkestraların sahne alacağı ve açık hava sineması olarak da kullanılabilecek 4000 kişilik etkinlik alanı, ‘tiyatro salonu’, “eğlence kulüpleri”, çocuklar ve yetişkinlere hizmet verecek ‘mutfak sanatları okulu’, “spor merkezi”, “bowling salonu”, “çocuk oyun alanı”, “çocuk yuvası” ve yer alıyor.

WaterGarden İstanbul’da kurulacak çocuk yuvasının en büyük özelliğiyse, aileler burada vakit geçirirken, çocuklarını gönül rahatlığıyla, uzman ve deneyimli eğitimcilerin bulunacağı yuvalara bırakabilmeleri.

Ataşehir'de yer alıyor

İstanbul’un en modern ve yüksek nüfuslu semti Ataşehir’de, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin yanında yer alan WaterGarden İstanbul milyonlarca İstanbulluya, yerli ve yabancı turistlere eşsiz bir deneyim sunacak. 2012 yılında Uluslararası Modern Şehircilik Ödülü’nü kazanan, yüksek gelir grubuna ait lüks rezidansların ve gökdelenlerin yer aldığı, merkez ofisler ve iş yerlerinden oluşan Ataşehir; aynı zamanda İstanbul’un en önemli iş ve ticaret merkezlerinden biri konumunda.

Birincil kapsama alanında 1 milyon kişi

WaterGarden İstanbul; birincil kapsama alanında 1 milyon, ikincil kapsama alanında 2 milyonu aşkın İstanbullu’nun çekim alanının merkezinde yer alıyor. Genç nüfusuyla dikkat çeken, orta ve üstü gelir seviyesi olan Ataşehir bölgesinin eğitim seviyesi çoğunlukla üniversite mezunlarından oluşuyor.

D-100 karayolu ve TEM otoyolunun kesişim noktasında bulunan Ataşehir, Boğaziçi Köprüsü’ne 15 dk., Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 17 dk., Bağdat Caddesi’ne 10 dk. ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na 25 dk. uzaklıkta yer alıyor. Çok yakında hizmete girecek Ümraniye, Ataşehir, Göztepe raylı sistem hattı, Marmaray ve diğer metro hatlarıyla entegre olacak bölge ulaşım kolaylığıyla da önem kazanıyor.