Gazete Vatan Logo

Atalay Filiz'in valizinden çıkanlar

Tuzla'da öğretmen Fatma Kayıkci'nın ölümüne ilişkin "Tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanan Atalay Filiz'in hakkında yürütülen soruşturma kapsamında dosyaya yeni bilgiler ulaştı.

Atalay Filiz'in valizinden çıkanlar

Soruşturma kapsamında savcılık aralarında Kayıkci'nın ailesinin de aralarında bulunduğu 10 kişinin ifadesine başvurdu. Savcılıkta bilgi sahibi sıfatıyla ifade veren Fatma öğretmenin oğlu 15 yaşındaki M.D.'nin olaydan önceki akşam annesinin çantasında 15 bin lira olduğunu söylediği öğrenildi.

M.D.'nin ifadesinde ayrıca, "Atalay, 6 yaşındaki kız kardeşimi bazen görünce severdi. Atalay bize gidip gelmezdi. Arada selamlaşırdık" dediği belirtildi. Savcılığın Fatma Kayıkçı'nın üzerindeki paranın 4 bin liralık kısmını çalıştığı etüt merkezinden aldığını belirlediği öğrenilirken, söz konusu paranın diğer kısmını bankadan çekip çekmediği konusunda araştırma yapıldığı öğrenildi. Kayıkci'nin bu parayı çekmiş olduğunun tespit edilmesi halinde Atalay Filiz'de ele geçirilip teslim edilen paraya el konulacağı kaydedildi.

"ATALAY'IN YERLERİ SİLDİĞİNİ GÖRDÜM"

Savcılıkta ifade veren Fatma Kayıkci'nin komşusu Sibel Ocak'ın ise, "Olay günü 10 dakika boğuşma sesi duydum. Evimin kapısının ardından sesleri dinledim. Korktuğum için çıkıp bakamadım. Kısa bir süre sonra çocuğumu okula gitmesi için kapının önüne çıkardığımda Atalay'ın yerleri sildiğini gördüm. 7 dakika sonra geri döndüm" dediği öğrenildi. Savcılık bu 7 dakikalık zaman diliminde Filiz'in cinayetin ardından valizini alıp kaçtığını belirledi. Öte yandan boğuşma sırasında Fatma öğretmenin 2 dakika boyunca Filiz'den kaçmaya çalıştığının tespit edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı


"FATMA BANA İŞKİLLENDİM, BİZDEN GİZLEDİĞİ BİR ŞEY VAR DEDİ"

Filiz'in Tuzla'da kaldığı dairenin sahibi Güngör Aydın'ın da soruşturma kapsamında ifade vererek, " 'Evden çık artık' dedim. 'Ev bulup çıkacağım' dedi" diye beyanda bulunduğu aktarıldı. Fatma Kayıkci'nin komşusu aynı zamanda daire sahibi Güngör Aydın'ın eşi Nurten Aydın da, "Fatma bana 'İşkillendim, bizden gizlediği bir şey var' dedi. Atalay'ın evine girmezdik. Birkaç kez Fatma ile beraber girip bisiklet alıp çıktık. Atalay'ın odası hep kilitli olurdu zaten" dediği ifade edildi.

TUTUKLANDIKTAN SONRA VALİZİ BULUNDU

Haberin Devamı

Öte yandan Filiz'in firari olduğu sırada İzmir'de Gümüldür Cumhuriyet Mahallesi Seferi Hisar-Kuşadası Karayolu'nun altından geçen menfezde de kaldığı tespit edildi. Filiz tutuklandıktan 2 hafta sonra menfezde bir valiz bulundu.

VALİZDEN ÇIKANLAR...

Filiz'e ait olduğu tespit edilen valizde "Casuslar Kitabı" adlı bir kitap, çeşitli tarihlere ait gazete kupürleri, kimlik kaplamaya yarar laminasyon makinesi, şok aleti olduğu değerlendirilen bir cihaz, Türk bayrağı, laptop çantası, kıyafet, kendine ait 15 fotoğraf, sim kart, CD'ler, bir hard disk ve el yazısı ile yazılmış kağıtlar bulundu.

EŞYALARI FİLİZ'E TESLİM EDİLDİ

Hard disk incelenmek üzere emniyete verilirken Filiz'in kaldığı Silivri Cezaevi'ne ise eşyaların teslimi için savcılık yazı yazdı. Valizden çıkanların soruşturma dosyası ile ilgili olmadığını kişisel eşyalar olduğunu tespit eden savcılık valizden çıkanları Filiz'e teslim etti.