Gazete Vatan Logo

Atalay Filiz'den üniversite açıklaması

Bugüne kadar üniversite mezunu olarak söylenen Atalay Filiz’in aslında Fransa’da okulunu bitirmeden geri döndüğü, ailesine okulu bitirdiğini söylediği tespit edildi.

Atalay Filiz'den üniversite açıklaması

İZMİR’de yakalanan Atalay Filiz’in emniyetteki ifadesi soruşturmada bilinmeyen pek çok detayı aydınlattı. Polisteki ifadesinde işlediği cinayetleri detayları ile anlatan Atalay Filiz’in yanında bulunan parayı 3 yıl boyunca biriktirdiği, üzerinden çıkan kimlik ve kredi kartlarını ise çalıştığı çay bahçesinde unutulan cüzdanlardan çaldığı öğrenildi. Bugüne kadar üniversite mezunu olduğu çeşitli haberlerde yer alan Atalay Filiz’in aslında Fransa’da okulunu bitirmeden geri döndüğü ailesine bile okulu bitirdiğini söylediği tespit edildi. Şüphelinin öldürdüğü çocukluk arkadaşı ve sevgilisinin yatak görüntülerini çekmeyi planladığını söylediği belirtildi. Şüpheli ifadesi sırasında ailesiyle görüşmek istemedi.

5 SAAT İFADE VERDİ

İzmir’de yakalandıktan sonra dün İstanbul’a getirilen Atalay Filiz’in Cinayet Büro Amirliğinde verdiği ifadesinin yaklaşık 5 saat sürdüğü tespit edildi. İfadesi sırasında oldukça soğukkanlı olduğu öğrenilen Atalay Filiz’in sorulara düzgün ve mantıklı cevaplar verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

AİLESİNE BİLE YALAN SÖYLEMİŞ

3 cinayet zanlısı Atalay Filiz’in ifadesinde Galatasaray lisesinden mezun olduktan sonra okumak için Fransa’ya gittiğini söylediği belirtildi. Burada 4 yıl boyunca kalan Atalay Filiz’in okulun son senesinde Erasmus öğrenci değişim proğramıyla Paris’e gelen daha sonradan öldürdüğü Göktuğ Demirarslan ile aynı evde kalmaya başladığı tespit edildi.

Atalay Filizden üniversite açıklaması

Polisteki ifadesinde bu konuda konuşan Atalay Filiz "Okulu bitiremedim ve geri döndüm. Ancak ailem dahil herkese okuldan mezun olduğumu söyledim. Bir süre İstanbul’da ailemin yanında kalmaya başladım. Ancak ailem iş bulmam için ısrar ediyordu. Bana diplomamı soruyorlardı. Bu baskıdan bunalarak, tek başıma Ankara’ya gittim. Orada bir ev kiralayıp, bir de otomobil aldım" dediği belirtildi.

ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİLERİN YATAK GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇEKMEYİ PLANLAMIŞ

Ankara’da Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena Radchikova ile tekrar bir araya geldiklerini anlatan Atalay Filiz. "Onlarla zaman zaman bir araya gelmeye başladık. Ancak onlar ne zaman bir araya gelsek. Bana Olga’yı soruyorlardı. Sürekli ona benim bir şey yaptığımı ima ediyorlardı. Bunun üzerine ben de karşılık olarak bir şey yapmaya karar verdim. Bir cep telefonunu mıknatısla onların otomobiline yerleştirdim. Amacım onları takip edip bir açıklarını bulmak ve görüntü çekmekti" dedi.

Haberin Devamı

Arkadaşlarının Antalya’ya tatile gideceklerini öğrendiğinde bu planını uygulamaya koyduğunu anlatan Atalay Filiz, "Amacım onların kaldığı otele gidip, yan odayı tutmak. Daha sonra bir yolunu bulup odalarına girerek bir kamera yerleştirmekti. Daha sonra onların birlikte oluşlarını kameraya çekmekti. Böyle onlara karşı elimde bir koz olacaktı. Ancak onlar tatile otomobille değil de otobüsle gidince nereye gittiklerini bulamadım ve bu planı uygulayamadım." dedi.

"ONLARI ÖLDÜRÜP KAÇTIM"

Arkadaşlarıyla tatil dönüşü yine buluştuklarını anlatan Atalay Filiz "Onlarla buluştuğumuzda yine Olga konusu açıldı. Bu sırada daha önceden av tezkeresiyle aldığım pompalı tüfeğim, arabamın bagajındaydı. Sinirlenince tüfeği alıp onları öldürdüm. Olayı gerçekleştirdikten sonra paniğe kapıldım. Otomobilime binerek hızla oradan uzaklaştım" dedi.

Haberin Devamı

"CİNAYETİ İŞLEDİKTEN SONRA OTOMOBİLDE YAŞADIM"

Ankara’dan satın aldığı otomobilin plakasının 43 plakalı olduğunu söyleyen Atalay Filiz "Yola çıktıktan sonra önce Polatlı’ya daha sonra Eskişehir’e gittim. Kullandığım araba 43 plakalı olduğu için dikkat çekmemek için Kütahya’ya gittim. Burada 2 gün otomobilin içinde yaşadıktan sonra aracı orada bıraktım ve İstanbul’a geldim. Günlük kiralık ev kiralayarak 2 gün kaldım. Daha sonra tekrar Kütahya’ya gittim. Otomobili bıraktığım yerde bulamadım. Bunun üzerine tekrar İstanbul’a dönerek iş aramaya başladım" dedi.

"ÇAY BAHÇESİNDE ÇALIŞIRKEN MUTLUYDUM"

Gazete ilanlarından Tuzla’da bir çay bahçesinde çalışmaya başladığını anlatan Atalay Filiz "İlk başlarda her şey çok güzeldi. Çalışıyordum. Ayda 1250 lira para alıyordum. Neredeyse hiçbir şeye para harcamıyordum. Kaldığım evden yediğimiz yemeğe kadar her şeyimizi karşılıyorlardı " dedi.

Haberin Devamı

"EVİMDEKİ EŞYALARIMI KARIŞTIRMIŞLAR"

Ancak çalıştıkları çay bahçesinin kapandığını anlatan Atalay Filiz "İşsiz kalınca evde oturmaya başladım. Bu sırada oturduğum evin bir odasını Fatma Kayıkci ve ailesi depo olarak kullanıyordu. Bu nedenle evin bir anahtarı onlardaydı. Onların içeri girip eşyalarımı karıştırdığından şüpheleniyordum. Zaman zaman eşyalarımın yerinin değiştiğini fark ediyordum " diye konuştu.

"BANA GÜNAYDIN ATALAY DEYİNCE KENDİMİ KAYBETTİM."

Olay günü Fatma Kayıkci’nin kendisine merdivenin başından "Günaydın Atalay" diye bağırdığını söyleyen Atalay Filiz, "İsmimi duyunca şok geçirdim. Onun üzerine yürüyüp evin içine çektim. Evdeki bıçakların biriyle 5-6 kez bıçakladım. Her taraf kan olmuştu. Cesedi evde bulunan en büyük bavulun içine yerleştirdim. Daha sonra evi temizledim. Gece olunca arka kapıdan bavulla çıkıp cesedi atacağım yere doğru yürüdüm. Bu sırada yolda içki içen bazı kişilerle karşılaştım. Ancak benden şüphelenmediler. Cesedi bavuldan çıkarıp çalıların arasına attım. Geri döndüm eşyalarımı toplayıp evden ayrıldım" dedi.

ÖNCE ADAPAZARI’NA DAHA SONRA İZMİRE GİTMİŞ

Evden ayrıldıktan sonra Gebze minibüsüne bindiğini söyleyen Atalay Filiz, "Minibüsle Gebze otogarına gittim. Buradan bir otobüse binerek Adapazarına gittim. Yanımdaki sahte kimlikleri kullanarak bir otele yerleştim. Bir gece orada kaldıktan sonra ertesi gün gece saat 22.00 sıralarında bir otobüse binerek İzmir’e gittim. Otobüs servisiyle Buca’ya giderek bir İnternet kafede kendime kalacak yer ayarladım. Günlüğü 50 liradan bir odaya yerleştim" dedi.

ARANDIĞINI CİNAYETTEN 4 GÜN SONRA ÖĞRENMİŞ

Polis tarafından kimliğinin tespit edildiğini ve her yerin arandığını cinayetten 4 gün sonra öğrendiğini söyleyen Atalay Filiz "Evde otururken televizyonu açtığımda. Bir anda herkesin beni aradığını öğrendim. Bunun üzerine tekrar kaçmaya karar verdim. Bavullarımı iç içe koyarak bir tek bavul haline getirerek. İzmir, Gümüldür, Özdere kamplar mevkiine geldim. Burada bulunan milli parkın içine girerek saklanmaya karar verdim. Burada karşılaştığım bazı balıkçılara ailemle aramın bozulduğunu bu nedenle tatile çıktığımı söyledim" diye konuştu.

BİR HAFTA ORMANDA YAŞAMIŞ

Ormanlık alanda yaklaşık 1 hafta kaldığını anlatan Atalay Filiz "Ancak burada her yerimi böcekler soktu. Günlerdir yıkanmıyordum. Bu nedenle Menderes ilçesine gidip günlük bir ev kiralayarak bir gün dinlenmeye karar vermiştim. Ancak bindiğim minibüste tanınınca indim. Bindiğim diğer minibüste ise polis beni yakaladı " dediği belirtildi.

ÜZERİNDEN ÇIKAN PARAYI BİRİKTİRMİŞ

Polisteki ifadesi sırasında yanında bulunan parayı biriktirdiğini anlatan Atalay Filiz "Çalıştığım yerde aldığım 1250 lira parayı biriktirdim. Yanımda bulunan kimlik ve kredi kartlarını ise çay bahçesinde çalışırken unutulan cüzdanlardan çaldım" dediği öğrenildi.

POLİS KİMLİK VE KREDİ KART SAHİPLERİNE ULAŞTI

Polis Atalay Filiz’in üzerinden çıkan 5 ayrı kişiye ait 16 parça kimlik ve kredi kartını titizlikle incelendi. Kredi kartlarının hiç kullanılmadığı tespit edildi. Polis 3’ü İstanbul’da 2’si Ankara’da bulunan kart ve kimlik sahiplerine ulaştı. Bu kişilerin kartları ve kimliklerini kaybettiklerinde gazete ilanı verdikleri ve yenilerini çıkarttıkları tespit edildi.

CİNAYETTE KULLANDIĞI BIÇAĞI KAYBETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Atalay Filiz’in tarih öğretmeni Fatma Kayıkci’yi öldürmekte kullandığı bıçağı ise İzmir’de kaybettiğini söylediği öğrenildi. Şüphelinin olayda kullandığı bıçağın kılıfı yakalandığında sırt çantasından çıktığı tespit edildi.

AİLESİYLE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

Öte yandan şüphelinin sorgusu sırasında polisin ailesiyle görüşmek istermisin sorusuna olumsuz yanıt verdiği belirtildi. Atalay Filiz’in polislerin teklifine "Şu anda ailemden kimseyle görüşmek istemiyorum"şeklinde yanıtlandığı öğrenildi.

Yetkililer, şüphelinin üzerinden çıkan cdlerin ve porno yıldızlarının adından oluşan bir listenin incelendiğini belirttiler.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NE ÖDÜL VERİLECEK
İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'in görüldüğü yeri ve bindiği son minibüsün plakasını polise bildiren Mustafa Alsu, zanlının yakalanmasında önemli rol oynadı.
Polise yaptıkları ihbarlarla Filiz'in yakalanmasında katkısı bulunan iki kişiden biri olan Mustafa Alsu, zanlıyı nasıl yakalattığını AA'ya anlattı.
Menderes'te bir kahvehanede çaycı olarak çalışan 53 yaşındaki Alsu, dün sabah kahveyi açtıktan sonra bir süre gazete okuduğunu dile getirerek, Atalay Filiz'le ilgili haberlere göz attığını anlattı.
Her gün Filiz'in haberlerini okuduğunu aktaran Alsu, "Bir baktım karşımda duruyor adam. Yanımda 3 kişi vardı, gazetedeki fotoğrafı gösterdim 'bakın bakalım bu o değil mi?' diye onlara da sordum. Fotoğrafa baktılar, yolun karşısındaki durakta bekleyen kişiye baktılar, 'o' dediler. Bizim baktığımızı görünce arkasını döndü." diye konuştu.
Alsu, gördükleri kişinin aranan kişi olduğuna ilişkin, iki müşterisinin de görüşünü aldığını kaydederek, şunları ifade etti:
"Bitkin görünüyordu. Elinde mont vardı, bizim buranın insanı olsa niye mont taşısın, belli ki dışarıda yatıyordu. Sırt çantası vardı, su vardı yanında. Bakışımızdan rahatsız olunca yürümeye başladı. Hemen polis hattı 155'i aradım, haber verdim. Sonra dolmuşa bindi. İzmir'e doğru giden Bulgurca - Sarnıç dolmuşuna bindi. Tekrar 155'i aradım, dolmuşun plakasını verdim. Sonra öğrendim ki yakalanmış."
Olayın ardından İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş'la görüştüğünü, kendisine teşekkür ettiğini kaydeden Alsu, "zanlının yakalanmasına yardımları nedeniyle kendine ödül verileceğini" söylediğini anlattı.
Emniyet Müdürlüğünün, ihbarlarıyla Filiz'in yakalanmasında önemli rol oynayan Taha Gürses ve Alsu'ya ödül vereceği öğrenildi.