Gazete Vatan Logo

ATAK takla attı!

Brüksel merkezli Uluslararası Kriz Grubu’nun (ICG), Suriyeli mültecilerle ilgili yayınladığı raporda Türkiye’ye övgü yağdırıldı

ATAK takla attı!

Antalya’da yapılan Eurasia Airshow’a ATAK helikopteri damgasını vurdu. Havacılık sektörüne yön veren 400 dev şirket, 100’ün üzerinde ülkeden 150 sivil ve askeri delegasyon ile dünyaca ünlü akrobasi takımlarının uçuş gösterilerinin yer aldığı fuarda ATAK helikopteri, ters takla attı. Yerli Helikopter ATAK’ın Loop olarak adlandırılan takla hareketi uzamanlar tarafından, “Helikopterlerin rotor, pal ve gövdeleri pozitif itki ve G kuvvetlerinde çalışmak için tasarlandığından bu tür hareketler çok nadir görülür. Faciayla sonuçlanan denemeler olmuştur. Hem helikopter hem de pilotun çok iyi olmasını gerektirir” değerlendirmesinde bulunuldu.

Yerli Google Earth

TSK tarafından kullanılan Milli Coğrafi Analiz Sistemi (CAS) sivil kullanıma açıldı. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, attığı tweet ile CAS’ın Efes Tatbikatı’nda kullanıldığını ve yerli Google Earth olduğunu söyledi. Google’ın popüler uygulaması Earth gibi uydu görüntülerinin izlenebildiği milli Coğrafi Analiz Sistemi, Göktürk 2’den elde edilen görüntüleri derliyor.

Haberin Devamı