Gazete Vatan Logo

Atağa kalkıyorlar

Körfez’den teklif çok ama Haremlique ve Selamlique önce Avrupa’da büyüyecek

Caroline Koç ve Banu Yentür’ün kurduğu Haremlique İstanbul ve Selamlique İstanbul markaları, 2012 yılından itibaren yurtdışındaki büyüme planlarını hızlandıracak. Körfez ülkelerinden yoğun biçimde mağaza açmaları için teklif aldıklarını söyleyen Caroline Koç, “Biz bu işe çok inanarak girdik. Kalitesiyle öne çıkan bir Türk markasını yurtdışına taşımak her zaman hedefimizdi. Beyrut’ta bir mağazamız var. Dubai ve diğer Körfez ülkelerinden yoğun teklif alıyoruz. Ama önce Avrupa’ya açılalım, sonra Körfez ülkelerine gidelim diyoruz. 2012 yılında İngiltere ve Fransa’da mağaza açmayı hedefliyoruz” dedi.

Caroline Koç ve Banu Yentür’ün kurduğu Haremlique İstanbul ve Selamlique İstanbul markaları, 2012 yılından itibaren yurtdışındaki büyüme planlarını hızlandıracak. Beyrut’ta mağazası olan Haremlique İstanbul ile Selamlique İstanbul’u Avrupa’ya taşımak istediklerini söyleyen iki ortak, önümüzdeki yıl Avrupa’da da mağaza açmaya başlayacaklarını belirtti.

Körfez ülkelerinden çok teklif aldıklarını söyleyen Caroline Koç, “Biz bu işe çok inanarak girdik. Başından beri sadece İstanbul’da kalalım diye fikrimiz olmadı. Kalitesiyle öne çıkan bir Türk markasını yurtdışına taşımak her zaman hedefimizdi. Şu anda Beyrut’ta bir mağazamız var. Dubai ve diğer Körfez ülkelerinden yoğun teklif alıyoruz. Ama biz önce Avrupa’ya açılalım, ondan sonra Körfez ülkelerine gidelim diyoruz. Mutlaka Avrupa’da olacağız. 2012’de İngiltere ve Fransa’da mağazalarımızla hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

‘Keyif markası’ doğdu

Haremlique bünyesinde çıkardıkları Türk kahvesi ve kahve aksesuarlarının büyük ilgi görmesi üzerine bu alanda ‘bir keyif markası’ yaratmaya karar verdiklerini anlatan Caroline Koç ve Banu Yentür, 3 milyon liralık başlangıç yatırımıyla İzmir Çiğli’de kahve fabrikası kurdu.

Şu anda 6 farklı çeşitte kahve ürettiklerini belirten Yentür, “ Haremlique adı altında hem özel tasarımlı yatak odası, banyo, ev tekstili ve aksesuarları, hem de Türk kahvesi ve aksesuarları olarak iki ana dalda faaliyet gösteriyorduk. Ancak 2 yılda kat ettiğimiz mesafe markalaşmamızı ayrı ayrı ele almamızı gerektirdi. Ocak ayından beri Türk kahvesi ürünlerimiz, İzmir’deki tesislerimizde geleneksel Türk Kahvesi tadına sadık kalınarak üretiliyor. Üretimimizin en önemli özelliği sektörde çok çok az kahve firmasının sahip olduğu ISO 22000 gıda güvenlik sistemine sahip olmasıdır” diye konuştu.

Harvey Nichols bekliyor

Londra’da Harrods mağazasında yer alan Selamlique Istanbul, ilk mağazalarını da eş zamanlı olarak yaz sonuna doğru İstanbul ve Beyrut’ta açmayı planlıyor. Caroline Koç, “Ürünlerimiz Harrods’da satılıyor. Harrods ile sözleşme yaparken 6 ay başka yerde satmamamızı istediler. Harvey Nichols da ürünlerimizi istiyor ama bu sürenin bitmesini bekliyor. Sürenin dolmasına az kaldı, yaz bitiminde de orada olacağız” dedi.

Türk kahvesine sahip çıkılması ve yurtdışında daha iyi tanıtılması gerektiğine de değinen Koç, “Markamızın misyonlarından biri de dünyaya Türk kahvesini sevdirmek. Zaten satışlara baktığımız zaman yurtdışının ciddi bir orana ulaştığını görüyoruz” derken, Banu Yentür de, “Biz kahvenin bir standardı olsun istiyoruz. İnsanlar kahvemizi her içtiğinde aynı tadı almalı. Bunun için tasarımdan logoya, üretimden kahve aromalarına her detaya büyük özen gösteriyoruz” değerlendirmesini yaptı.

İnternette ‘kahve falı’ tuttu en fazla sipariş Ankara’dan

SELAMLIQUE Istanbul için hazırlanan internet sitesi kısa sürede dikkat çekti. www.selamliqueistanbul.com adresli sitede Türk kahvesi, kahve yapımı ve sunumunda kullanılan tasarım ürünleri ile kahve yanında ikram edilen yiyecekler satılıyor. Sitede, interakif olarak kahve falı da bakılıyor.

Caroline Koç ve Banu Yentür, gerek yakın dostlarının gerekse müşterilerinin kahve falına büyük ilgi gösterdiğini anlattı. İnternetten satışın çok iyi gittiğini, ilk günlerde sitenin kilitlendiğini anlatan iki ortak, “1 hafta önce satışa başladık. En fazla ilgi İstanbul ve Ankara’dan...” bilgisini verdi.

Selamlique İstanbul’un Türk kahvesi, az kafeinli Arabica çekirdeklerinden üretiliyor. Markanın geleneksel, tarçınlı, okkalı, çikolatalı, damla sakızlı ve kakuleli olmak üzere 6 farklı çeşidi var. Hiçbir katkı maddesi olmayan kahveler 125 gramlık metal kutular ile tek pişirimlik poşetlerin yer aldığı 7 ’lik ve 24’lük paketlerde sunuluyor. Tek pişirimlik poşetlerde sade, az ve orta şekerli seçenekleri var.

Divan’ın işini aldık ama sanmayın çok kolay oldu

Haremlıque İstanbul’un oteller ve tekneler için özel çalışmalar yaptığını anlatan Banu Yentür, New York’tan çok talep aldıklarını, Soho’da bir SPA’da Türk hamamı projesini almaya yakın olduklarını vurguladı.

İstanbul’da bir butik otelle görüşmelerinin sürdüğünü, Koç Holding bünyesindeki Divan Elmadağ otelinin işini aldıklarını kaydeden Yentür, “Divan işini aldık ama sanmayın ki aile kontenjanı var. Çok kolay olmadı” dedi. Caroline Koç da bu işi alırken ciddi rekabet yaşandığını belirterek, “Ailenin projesi diye hazır iş almadık. Çok çalıştık, rekabet ettik ve alnımızın akıyla işi aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı