Gazete Vatan Logo
Magazin Ata uğruna hayata Veda

Ata uğruna hayata Veda

Merakla beklenen Veda filmindeki bu sahneler çok konuşulacak

Zülfü Livaneli’nin ‘Veda’ filmi için geri sayım başladı. Filmde Atatürk’e bağlılıkları nedeniyle ölümü göze alan yaveri Salih Bozok ve Ata’ya aşık Fikriye Hanım’ın kendilerini vurma sahneleri çok konuşulacak.

Yapımcılığını Kamera Film’in, senaryosunu ve yönetmenliğini Zülfü Livaneli’nin üstlendiği Veda filmi vizyona girmek için gün sayıyor.

Yaveri Salih Bozok’un gözünden Atatürk’ün hayat hikayesinin anlatıldığı film çok çarpıcı sahnelerle dolu. Veda’nın en trajik sahnelerinden biri Salih Bozok’un kendisini vurması. Duyduğu derin dostlukla, en yakın arkadaşının olmadığı bir hayatı reddeden Bozok, Ata’nın ebediyete intikaliyle yıkılır.

Son nefesini verene kadar Atatürk’ün başucunden ayrılmayan yaveri Salih Bozok, yaşadğı derin üzüntü nedeniyle canına kıymak ister.

Derin bir aşk

Geleceğini, ailesini hiçe sayarak Atatürk’ün ölümüyle birlikte önceden planladığı gibi kendini vurur. Filmde bir başka çarpıcı sahne ise Ata’ya derin bir aşkla bağlı olan Fikriye Hanım’ın Paşa’dan ayrı yaşamaktansa 27 yaşında ölümü göze alması. Filmde Salih Bozok’u Serhat Mustafa Kılıç, Fikriye’yi ise Özge Özpirinççi oynuyor. 26 Şubat’ta vizyona girecek olan Veda filminin müzikleri de Livaneli’ye ait. Veda’nın başrollerinde ise Sinan Tuzcu, Serhat Mustafa Kılıç, Dolunay Soysert, Ezgi Mola, Özge Özpirinççi, Burhan Güven yer alıyorlar. Tamamı yerli sermaye ile hazırlanan projede, 13 kişilik İtalyan ve Alman teknik ekip görev aldı. Ünlü Alman görüntü yönetmeni Peter Steguer’in yanı sıra İtalyan sanatçılar Aldo Signoretti (saç) ve Vittorio Sodano (makyaj) bu ekibin içindeki isimlerdendi.

Atatürk’e büyük bir aşkla bağlı olan Fikriye, Çankaya Köşkü’nde Ata ile görüştürülmeyince büyük bir hayal kırıklığına uğrar ve çantasındaki silahla kendini vurur.

1200 kilo makyaj

Veda için Türkiye’ye 1200 kilo makyaj malzemesi geldi. Bu proje için 150 adet gerçek saçtan peruk yapıldı. Makyaj ve saç ekibi için 2 mobil kuaför ve makyaj salonu, bir adet makyaj laboratuvarı özel olarak tasarlandı ve üretildi.

Haberin Devamı