Gazete Vatan Logo

ATA AÖF vize sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Atatürk Üniversitesi Açık öğretim sınavına giren öğrenciler, ATA AÖF vize sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? diye soruyor. ATA 16-17 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşen AÖF vize sınavı sonuçları merakla bekleniyor. İşte ATA AÖF vize sınav sonuçları hakkında detaylar...

ATA AÖF vize sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF vize sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusu, Atatürk Üniversitesi Açık öğretim sınavına giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. ATA AÖF vize sınavları 16-17 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Peki, Atatürk Üniversitesi'nden (AÖF) açıklama geldi mi?

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ATA AÖF vize sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Sınavın sonuçları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)'den görüntülenebilecek.

ATA AÖF ARA SINAV SORU VE CEVAPLARI

Atatürk Üniversitesi Açık öğretim ara sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı.

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN

SINAVDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Haberin Devamı

“Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi” hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

NOTLAR NASIL BELİRLENİR?

Öğrencilerin ilgili ders için başarı durumları harf notu olarak belirlenir. Bir dersten "AA, BA, BB, CB veya CC" harf notu alan öğrenci o dersten başarılı, "FF" harf notu alan öğrenci ise başarısız sayılır.

AÖF DİPLOMASI NASIL ALINIR?

Kayıtlı olduğu ön lisans programında en az 120 AKTS kredilik, ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ön lisans diploması verilir.

Kayıtlı olduğu lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans diploması verilir.

Haberin Devamı

Öğrencilere diploma ile birlikte sahip oldukları derece ve derecenin düzeyi, içeriği ve işlevi hakkında ayrıntılı bilgi içeren diploma eki verilir.

Lisans programının ilk dört yarıyılından en az 120 AKTS kredilik ders alarak başarılı olan ve AGNO’su 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler programdan kaydını sildirmek koşuluyla ön lisans diploması alabilirler.

(5) Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.

(6) AGNO’ları 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar. Ancak, disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen AGNO’yu sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmazlar.

Haberin Devamı