Gazete Vatan Logo

ATA AÖF sonuçları nasıl öğrenilir?

3- 4 Aralık 2016 Cumartesi- Pazar tarihlerinde gerçekleştirilen Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi sınav sonuçları belli oldu. Sınav sonuçlarının belli olmasıyla beraber sınava giren binlerce öğrenci sınav sonuçlarını nasıl öğreneceğini merak ediyor. ATA AÖF sınav sonuçlarının detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

ATA AÖF sonuçları nasıl öğrenilir?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları sınava giren milyonlarca öğrenci tarafından merakla bekleniyordu. Nihayet öğrencilerin beklentileri sona erdi ve Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçlarını açıkladı. Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrenciler sınav sonuçlarını OBS olarak bilinen Öğrenci Bilgi Sistemi sayesinde görebilecekler. Atatürk Üniversitesi'nin resmi internet sitesindeki duyuru kısmından yapılan açıklamaya göre, Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçlarının nereden açıklandığı yayınlandı. Yapılan açıklamanın tam metni ise şu şekilde: “Değerli Öğrencilerimiz, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı Sınav sonuçları ilan edilmiştir. Sınav sonuçlarınıza obs.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.”

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılmış olan açıklama kapsamında sınav sonuçlarının nasıl sorgulanacağı ise şu şekilde gerçekleşecek: Sınav sonucunu öğrenmek isteyen öğrencilerin öncelikle obs.atauni.edu.tr adresine girmeleri gerekmektedir. Daha sonra ise öğrenci kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilirler. Bunun yanı sıra Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamalar kapsamında bütünleme sınavlarına da açıklama getirildi. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Bütünleme Sınavı Sınav Merkezi Değişikliği” şeklinde yapılan açıklamada güz dönemi bütünleme sınavı için sınav merkezi değişikliklerinin 30 Ocak 2017 Pazartesinden itibaren 01 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 23.59’a kadar yapılması gerektiği bildirildi. Ayrıca sınav merkezi tercihini belirtilen tarihlerde yapamayan öğrencilerin sınav merkezi tercihleri sistem tarafından otomatik olarak belirlenecek. Ayrıca daha sonra ise bu merkez tercihleri il ilgili değişiklik olmayacak.

Haberin Devamı

Sınav Sonuçlarına İtiraz İşlemi

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kapsamında yapılmış olan güz dönemi vize sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrenciler için de bu işlemin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Sınav sonuçlarında yanlışlık olduğunu düşünen ve beklediği notu alamayan öğrencilerin sınav sonuçlarına itiraz etme hakkı saklıdır. Sınav sonuçlarına itiraz işlemi öğrencinin kendisi tarafından yapılmalıdır. Öğrenciler, Atatürk Üniversitesi dekanlığına yazılı olarak dilekçe vermelidirler. Bu dilekçenin kapsamı ise, sınav sonuçlarına itiraz işlemi olarak sınav sonuçlarının yayınlanmasının ardından beş iş günü içinde yapılmaktadır. Daha sonra ise öğrencilerin itirazları dekanlık tarafından analiz edilmektedir. Bu analiz sonucu ise öğrenciye bildirilecektir. Bunun yanı sıra sınav sonuçlarında maddi unsurlardan kaynaklanan hatalar varsa düzeltme yapılacaktır.

Haberin Devamı

Ayrıca Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin geçme notuna baktığımızda ise şu sonuçlara ulaşıyoruz. Öğrencinin kayıt olduğu Açıköğretim Fakültesi kapsamında tüm dersleri alıp başarılı bir şekilde vermesi gerekmektedir. Bu çerçevede öğrencinin FF notu kalmaması gerekmektedir. Ayrıca okulu bitirirken ise ortalaması en az 2,00 olmalıdır. Bu gibi şartları sağlayan öğrencilere diplomaları verilir ve öğrenciler Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinden başarıyla mezun olmuş olurlar. Bunun yanı sıra öğrencilerin dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında ise bu öğrenciler onur öğrencisi olarak takdir edilirler. Ayrıca dönem not ortalaması 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olmaya hak kazanırlar. Fakat FF notuna sahip olan ya da fakülte çerçevesinde disiplin cezası olan öğrenciler ise bu not ortalamalarına sahip olsalar bile ne yazık ki onur ya da yüksek onur öğrencisi olamayacaklar.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kapsamındaki harf notu oluşumuna baktığımızda ise; her ders için sınava giren öğrencilerin almış oldukları puanlar hesaplanır. Bu bağlamda harf notu belirlenir. Yani bu çerçevede harf notu oluşum sistemi için sistem üzerinde vize, final ve bütünleme notları hesaplanmaktadır. Derslerden 30-35 arası alanlar CC, 36-45 arası alanlar CB, 45-65 arasında alanlar BB ve 75-100 arasında olanlar ise harf notu olarak AA almaktadır. Ayrıca harf notu kapsamında dersi 30’un altında alanlar FF almış sayılırlar ve o dersi bir daha almak zorundadırlar.

Haberin Devamı

Tüm bu unsurların yanı sıra yine Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamalar kapsamında Açıköğretim Fakültesi bağlamında tek ders sistem değişikliğine gidildi. Atatürk Üniversitesi dekanlığı Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin başarısız oldukları dersler yüzünden dönem tekrarı yapmamaları adına bir sistem geliştirdiler. Geliştirilen bu sistem bağlamında tek ders sınav sistemi güncellendi. Tıpkı Anadolu Üniversitesi’nde yer alan tek ders uygulamasının üç derse çıkarılması gibi Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından da bu sistemin uygulanacağı öngörülmekte. Henüz kesinleşmiş bir açıklama internet sitesinde yer almasa da dekanlık bu konu ile ilgili çalışmalar yürütmekte. Bu sistemin yani tek ders sınavının üç ders sistemine döndürülecek olması öğrenciler tarafından sevinçle karşılanacağa benziyor. Güncellenen ve yeni gelen bu sistem sayesinde artık Açıköğretim Fakültesi öğrencileri kalan üç dersleri yüzünden okul ya da dönem uzatmak zorunda olmayacaklar. Üç ders sınavına girip, başarılı bir biçimde sınavları atlattıktan sonra sınav sonuçlarının da açıklanması ile beraber mezun olabilecekler. Şu an Atatürk Üniversitesi tarafından resmi ve net bir açıklama gelmemiş olsa bile öğrenciler bu sistemin geleceğini umut ediyorlar.