Gazete Vatan Logo

ATA AÖF Sınav Sonuçları ne zaman belli olur? Bütünleme sınavları ne zaman?

Ocak ayı sonlarına doğru düzenlenen 2016 2017 yılı sonbahar dönemi ATA AÖF final sınavlarından sonra, adaylar ATA AÖF resmi sitesinden veya yetkililerden gelecek sınav sonucu açıklamasını beklemeye koyuldu. ATA AÖF Final sınavlarının sonuçları hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmazken, adaylara final sınav sonuçları öncesi, bütünleme sınav merkezleri ve final sınav soru ve cevapları hakkında ATA AÖF resmi sitesinden açıklamalar geldi.

ATA AÖF Sınav Sonuçları ne zaman belli olur? Bütünleme sınavları ne zaman?

ATA AÖF güz dönemi final sınavları ile ilgili henüz bir açıklama gelmemesine rağmen, öğrencileri çok yakından ilgilendiren iki farklı konuda ATA AÖF resmi sitesinden açıklama geldi, bu açıklamalar final sınav sorularının cevaplarını ve bütünleme sınavlarının yapılacağı sınav merkezlerinin değişikliğini içeriyordu.

ATA AÖF SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

28 29 Ocak 2017’de Düzenlenen ATA AÖF Final Sınav Soruları ve Cevapları ile Bütünleme Sınavı Açıklaması

Resmi siteden yapılan açıklama, soru itirazı bilgileri ile soru ile cevaplara nereden nasıl ulaşılabileceği hakkında öğrencilere bilgi veriyor. Açıklamanın tam metni şöyle;

‘’ Değerli Öğrencilerimiz,

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yarıyıl Sonu Sınavı kitapçıkları ve cevap anahtarlarına lms.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Sınav sorularına itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimiz Öğrenim Yönetim Sisteminde (LMS) sol menüde yer alan “Soru İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını bize iletebilecekler. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler anlık olarak yapılacaktır.’’

Haberin Devamı

Bütünleme sınavları başlamadan önce, sınav merkezi değişikliği yapması gereken birçok aday bulunuyor. Bu adayların sınav merkezi değişikliği işlemini yapabilmeleri için Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin Yaptığı açıklama şu şekilde;

‘’2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Bütünleme Sınavı için Sınav Merkezi değişikliklerinin 07 Şubat 2017 Salı günü saat 23:59’a kadar http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden tarafınızca yapılması gerekmektedir.

Sınav merkezi tercihini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeyen öğrencilerimizin, sınav merkezi tercihleri, sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir ve daha sonra değişiklik yapılmayacaktır.’’

Ata Aöf güz dönemi bütünleme sınavları için açıklanan tarihler 4 ve 5 Mart 2017. Bu nedenle ATA AÖF sonbahar dönemi final sınav sonuçlarının Şubat ayı sonuna doğru açıklanması bekleniyor. Ayrıca, ATA AÖF sınav sonuçları açıklanma dinamiklerine bakıldığında, genelde düzenlenen sınavdan yaklaşık 20-21 gün sonra sınav sonuçları açıklanıyor.

Haberin Devamı

ATA AÖF Bahar Yarıyılı Akademik Takvimi

ATA AÖF 2016 2017 yılı bahar dönemi akademik takvimi açıklandı. Takvime göre, bahar yarıyılı ders kayıtları 20 Şubat 2017 ile 26 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak, mazeretli ders kaydı ve ders onayı ise 27 28 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacak. Bahar yarıyılı başlangıç tarihi olarak 27 Şubat 2017, bahar yarıyılı bitişi olarak 16 Haziran 2017 tarihi açıklandı.

ATA AÖF Bahar yarıyılı ara sınavları, 29 Nisan ve 30 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlenecek. ATA AÖF Bahar dönemi final sınavları 17 Haziran ile 18 Haziran 2017 tarihlerinde düzenlenecek, bütünleme sınavları ise 22 ve 23 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek. Mezuniyet için düzenlenecek olan tek ders sınavları için ise belirlenen tarih 27 Ağustos 2017 olarak açıklandı.

ATA AÖF’ten E-Belge ve Online Soru İtirazları Açıklaması

ATA AÖF’ten, öğrencilerin soru itirazlarına daha kolay ve daha çabuk bir şekilde cevap vermek için e-itiraz dönemi başlangıcı duyurusu yapıldı. Öğrenim yönetim sisteminde soru itirazı kısmının eklenmesi ile, e-itiraz döneminin başladığının belirtildiği e-itiraz açıklamasında, gönderilen itirazlar için anlık geri bildirimler uygulanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Soru itirazları haricinde de, öğrencilerin talep ve isteklerine yönelik bir çalışma daha yapan ATA AÖF, taleplere verilen cevap süresini kısaltmak adına e-belge döneminin başladığını, Öğrenci Bilgi Sistemi’nden ‘’AÖF Dilekçe Takip’’ sekmesinin bu işlemler için kullanılacağını duyurdu.