Gazete Vatan Logo

ATA AÖF ara dönem vize sınav sonuçları açıklandı! (ATA AÖF sonuç sorgulama)

ATA AÖF 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı Sınav sonuçları ilan edildi. Adaylar ATA AÖF vize sonuçlarına obs.atauni.edu.tr adresinden ulaşbilecekler. Sınav sonuçlarına haberimizde yer alan linkten ulaşabilirsiniz!

ATA AÖF ara dönem vize sınav sonuçları açıklandı! (ATA AÖF sonuç sorgulama)

ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasıyla binlerce öğrenci sınav sonuçlarını öğrendi. Haftalardır beklenen sınav sonuçları için, Eskişehir Üniversitesi açık öğretim fakültesi sınav sonuçlarının da açıklanması ile birlikte, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ÖSYM ve Atatürk Üniversitesi yetkililerinden açıklamalar beklemişti ancak yetkililerden herhangi bir açıklama gelmemişti. Öğrencilerin şimdi merak ettikleri konu ise bütünleme ve final sınavları tarihleri, final soru ve cevapları hakkındaki genel bilgiler.

ATA AÖF SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sınav Takvimi

ATA AÖF sınav sonuçlarından beklediği puanı alamayan öğrenciler final sınavlarına ve bütünleme sınavlarına hazırlanmaya başlarken yüksek not alan öğrenciler için de, derslerden yüksek puanlarla geçebilmek için final sınavlarının tarihi merak konusu oldu. Açıköğretim Fakültesi’nin bu konuda yaptığı açıklamaya göre ATA AÖF final dönemi sınavları 14 ve 15 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlenecek. Bahar dönemi için açıklanan sınav takvimine göre ise, bahar dönemi ara sınavları 15 ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecekken, bahar dönemi final sınavları 27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek. Tek ders sınavının ise yapılacağı tarih 15 Temmuz 2017 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden Bütünleme Sınavları Hakkında Açıklama

ATA AÖF resmi sitesinden yapılan açıklamanın tam metni şöyle;

‘’Değerli Öğrencilerimiz,

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Bütünleme Sınavı için Sınav Merkezi Değişikliklerinin 30 Ocak 2017 Pazartesinden itibaren 01 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 23:59’a kadar http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden tarafınızca yapılması gerekmektedir.

Sınav merkezi tercihini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeyen öğrencilerimizin, sınav merkezi tercihleri, sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir ve daha sonra değişiklik yapılmayacaktır.

Ayrıca Engelli öğrencilerimiz için engel durumlarını güncellemeleri önem arz etmektedir. 30 Ocak 2017 – 01 Şubat 2017 tarihlerinden sonra herhangi bir sınav merkezi değişikliği yapılmayacaktır.’’

Haberin Devamı

Aynı zamanda, www.ataaof.edu.tr adresinden 2016-2017 eğitim öğretim yılı güz dönemi soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ile ilgili yapılan açıklama ise şöyle;

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları

Değerli Öğrencilerimiz,

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı A Grubu kitapçıkları ve cevap anahtarlarına lms.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Soru itirazlarınızı 0442 236 17 16 nolu faks numarasına 3 iş günü(13 Aralık 2016 tarihine kadar) içerisinde ders adı, soru numarası ve gerekçesini belirterek bildirebilirsiniz.

ATA AÖF Vize, Final ve Bütünleme Sınavlarına Nasıl Hazırlanılır?

Her yıl binlerce öğrencinin girdiği ATA AÖF vize, final, bütünleme ve tek ders sınavları bahar ve güz dönemleri olarak her yıl düzenleniyor. Bu sınavlara, çeşitli mecralardan satın alınabilecek geçmiş yıllarda çıkan ATA AÖF vize, final ve bütünleme sorularını anlatan kitaplar ile hazırlanılabilir.

Haberin Devamı

Ders konusu anlatımında ise, internet büyük bir rol oynuyor çünkü yalnızca kendi çalışan öğrenci bazı konularda zorlanabiliyor. Bu bağlamda internetten, geçtiğimiz 10-15 yılın soruları yine incelenebilir, sosyal mecralar üzerinden de birçok farklı kaynağa ulaşılabilir. Youtube’da bulunan ve binlerce aboneye sahip birçok kanal, öğrencilerin ATA AÖF vize, final ve bütünleme sınavlarında sorumlu olacakları birçok ders ve konuyu anlattıkları videoları yüklüyorlar. Bu konular genelde ATA AÖF sınavlarında çıkması mümkün olan konular arasından seçiliyor.