Gazete Vatan Logo

ATA AÖF 28-29 aralık (final) sınav sonuçları ne zaman? ATA AÖF not sistemine göre CC ile geçilir mi?

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu 28-29 aralıkta güz dönemi final sınavına giren adaylar tarafından merakla takip ediliyor. Öğrenciler yoğun bir şekilde 'ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun yanıt arıyor. ATA AÖF soru ve cevap anahtarlarının açıklanmasından sonra öğrenciler sınav sonuçlarını daha çok merak etmeye başladı. İşte ATA AÖF hakkında merak edilenler.

ATA AÖF 28-29 aralık (final) sınav sonuçları ne zaman?  ATA AÖF not sistemine göre CC ile geçilir mi?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final sonuçları günün en çok aranılan soruları arasına girdi. ATA AÖF final sınavları 28-29 aralık tarihleri arasında gerçekleşmişti. Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen sınavın detayları hakkında ayrıntılı bilgiyi haberimizde derledik. Peki, ATA AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF FİNAL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

28- 29 Aralık tarihlerinde yurt genelinde gerçekleştirilen Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Atatürk Üniversite Açıköğretim Fakültesi ATA AÖF final sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli değil. Ancak ATA AÖF sınav sonuçlarının 17 ocağa kadar açıklanması bekleniyor.

SINAV SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENİLEBİLECEK?

Sınav sonuçları Atatürk Üniversite Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)'den öğrenilebilir.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ATA AÖF bütünleme Sınavı 01- 02 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacak.

ATA AÖF VİZE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

ATA AÖF’DE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR MU?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Haberin Devamı

Adı geçen düzenlemede:

"Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi" hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir. Öğrencinin geçme veya kalma durumunu başarı notu belirler. Tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir

NOTLAR NASIL BELİRLENİR?

Öğrencilerin ilgili ders için başarı durumları harf notu olarak belirlenir. Bir dersten "AA, BA, BB, CB veya CC" harf notu alan öğrenci o dersten başarılı, "FF" harf notu alan öğrenci ise başarısız sayılır.