Gazete Vatan Logo

Asus'tan iPhone X'e benzeyen telefon

Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde yeni ürünlerini tanıtan Asus, tasarım olarak Apple’ın iPhone X modelini birebir kopyalamış. Zenfone 5 modelini tanıtan Asus, ince çerçevesiz ekran tasarımı ve üst çentik modasına uymuş.

Asus'tan iPhone X'e benzeyen telefon

MWC 2018 etkinliğinde teknoloji devleri yeni ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Asus’ta yeni akıllı telefon modeli Zenfone 5’i görücüye çıkardı. Asus’un yeni cihaz için iPhone X’ten esinlendiği çok bariz bir şekilde görülüyor hatta bu cihazı görenler sizde iPhone X olduğunu düşünebilir.

Asus Zenfone 5’te ince ekran ve üst kısımdaki çentik Apple’ın amiral gemisinin neredeyse aynısı diyebiliriz. Asus Zenfone 5, 6.2 inç boyutuyla iPhone X'ten biraz daha büyük olduğu için dikkat çekebilir. Cihazda 1080x2246 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran bulunuyor. 18:5:9 ekran formatına sahip, Corning Gorilla Glass ile korunan cihaz 155 gram ağırlığında. Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 636 işlemcisinden alan Zenfone 5, grafik işlemci olarak Adreno 509 kullanıyor.

Sol taraftaki Zenfone 5 sağ taraftaki iPhone X.

Zenfone 5, 64 GB dahili depolama alanı bulunuyor, 400 GB’a kadar microSD ve 4-6 GB RAM seçenekleri bulunuyor. Arka kısmındaki çift kamera iPhone X gibi alt alta konumlandırılmış. Kamera değerleri ise, f/1.8 diyafram açıklığı, 12 MP olarak belirtilmiş. Video kaydı için 2160p 60 fps ve 1080p 30/60 fps özellikleri bulunuyor ve ön tarafta f/2.0 diyafram açıklığı olan 8MP’lik bir kamera kullanıyor.
Parmak izi sensörü arka tarafta bulunuyor ve kameralar alt alta konumlandırılmış.
Son zamanlarda bazı markaların vazgeçtiği kulaklık girişi Zenfone 5’te bulunuyor ve Type-C bağlantısı sunuyor. Stereo hoparlörleri sayesinde başarılı bir ses deneyimi hedefliyor. Parmak izi okuyucusu arka kısımda yer alan Zenfone 5 iki renk seçeneğine sahip; gümüş ve mavi. Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle gelen cihaz 3.300 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip.

Haberin Devamı