Gazete Vatan Logo

Aşure ayı ne zaman? Aşure nasıl yapılır?

Aşure ayının hangi tarihte olduğu merak edilen konuların başında geliyor. 2018 yılında 11 Eylül'de başlayan Aşure ayında araştırılan en güzel aşure tarifini sizler için hazırladık. İşte aşurenin yapılışı hakkında bilgiler...

Aşure ayı ne zaman? Aşure nasıl yapılır?

En güzel aşure tairfini haberimizde bulabilirsiniz. İslam dini içerisinde önemli bir yere sahip olan aşure Muharrem ayının 10. günü yapılır. Büyük kazanlarda yapılan aşureler yakınlarla, komşularla dağıtılarak paylaşılır.

Malzemeler:

3 su bardağı aşurelik buğday

1/2 çay bardağı pirinç

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

1 su bardağı fındık

200 gram kuru kayısı

200 gram kuru üzüm

3 litre su

2 su bardağı süt

4 su bardağı şeker

1/4 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı karanfil suyu

Üzerine:

25 gram fındık

25 gram kuş üzümü

100 gram ceviz

1 nar

Tarçın

Yapılışı:

Nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Buğdayı yıkayıp kaynar su içerisinde haşlayın. Suyunu süzün ve bir kere daha kaynatıp tekrar suyunu süzün. Temiz su ekleyip 50 dakika kadar kaynatın. Yumuşadıktan sonra pişmiş nohut, fasulye, doğranmış kayısı, kuru üzüm, pirinç ekleyip 15 dakika kaynatın. Sıcak süt, şeker,tuz, karabiber, fındık ve karanfil suyunu ekleyip bir 15 dakika daha kaynatın. Cam kaselere bölüştürüp hafif soğuyunca üzeri için gerekli malzemeleri serpin. Aşure yaparken kıvamını ayarlamak için yanınızda sürekli sıcak su bulunması önemlidir. Şeker miktarını da yine damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı