Gazete Vatan Logo

Astronotların ayakkabıcısı Türkler’in ayağına geldi!

Astronotların ayakkabıcısı Türkler’in ayağına geldi!

Uzayda yürüyen ilk Amerikalı astronotun giydiği çizmeleri üreten, sadece Guide 7 adlı koşu ayakkabısı yılda 2 milyon çift satan Saucony, Türkiye’de büyümeyi planlıyor.

Saucony, temeli 1898 yılında çocuk ayakkabısı üretimiyle atılan Amerikalı bir marka... Yıllar içinde ürün portföyüne beyzbol, paten ve bowling ayakkabılarını ekleyen marka, bugün dünyanın en gözde koşu ayakkabılarını üreten bir konuma geldi. Uzayda yürüyen ilk Amerikalı Astronot Alan Shephard’ın giydiği çizmeleri de üreten Saucony’nin sadece Guide 7 adlı koşu ayakkabısı modeli dünyada yılda 2 milyon çift satıyor.

Modasını yaratacak

Amerikalı firma Türkiye Distribütörlüğü’nü kısa bir süre önce Marka Park’a verdi. İtalyan Moon Boot markasının da Türkiye distribütörü olan, Amerikalı Keds markasında ise 2013 yılında Avrupa ülkeleri arasında en başarılı distribütör seçilen Marka Park, önümüzdeki dönemde daha çok Türk’ün Saucony giymesini sağlamayı hedefliyor.

Saucony ürünlerinin Marka Park, Beymen-Zorlu Center, İstinye Park AVM, Sport Soul Bebek ve Nişantaşı ile Outrunner Beşiktaş mağazalarında satışa sunulduğunu belirten Marka Park Genel Müdürü Gürkal Özer, “Saucony markası gerek üstün konforu, gerek tasarımları ve tarzıyla tüm dünyada trend haline gelmiş bir marka. Markanın hedefi Türkiye’de de kısa sürede ulaşabileceği kadar insana ulaşıp kendi modasını yaratmak” dedi.

Şu anda 23 mağazaları olduğunu kaydeden Gürkal Özer, “Marka Park olarak her yıl yüzde 100 büyüme gerçekleştiriyoruz. Öncelikli amacımız 2014 yılında da bu istikrarımızı sürdürmek. Ayrıca müşterilerimizle en yoğun şekilde buluşacağımız yerlerde açacağımız yeni mağazalarla zincirimizi de geliştirmeyi hedefliyoruz. Mayıs ayında açılacak Mall of İstanbul’da açacağımız mağaza zincirin en yeni halkası olacak. Saucony de bu hedeflerimize ulaşmamız açısından ciddi katkıda bulunacak” diye konuştu.

Saucony ürünleri hakkında da bilgi veren Gürkal Özer, şirketin 4 Amerikalı işadamı tarafından kurulduğunu ve işe çocuk ayakkabıyarıyla başlatığını hatırlattı. Özer, sözlerine şöyle devam etti:

10 yıl sır gibi saklandı

“Şirket, Hyde eğlence patenleri ile buz pateni için ilk spor amaçlı ayakkabısını üretti. Beysbol ve bowling ayakkabıları ile spor serisi genişletildi. Saucony, uzayda yürüyen ilk Amerikalı astronotun çizmelerini üreten şirket oldu. Koşu ayakkabıları 10 yıl boyunca sır olarak tutulduktan sonra üretildi. Saucony’nin Performance koleksiyonu modelleri sportif bir hayat tarzını benimseyenlere ve profesyonel sporculara sesleniyor. Saucony, Originals koleksiyonu ile de retro moda kategorisinde yeni ve özverili çalışmalar gerçekleştiriyor. Saucony, Jazz O adlı modelinden hareketle çok sayıda orijinal koşu ayakkabısını yeniden tasarlıyor.”



Ünlülerin markası

ABD’DEN çıkan Saucony; Meksika’dan Brezilya’ya Fransa’dan Avustralya’ya dünyanın dört bir yanında tüketiciyle buluşuyor. Amerika’da sporcuların yanısıra Taylor Swift gibi Hollywood yıldızlarının da tercih ettiği marka durumunda... Dünyaca ünlü Runner’s World dergisi, markanın Jazz modelini gelmiş geçmiş en iyi koşu ayakkabısı olarak tanımladı.

Ayağa özel ayakkabı

SAUCONY’DE ayaklar inceleniyor, adım şekilleri tespit ediliyor ve veriler kaydediliyor. Daha sonra kişinin ayak ve basış şekline göre uygun ayakkabı modeli öneriliyor.

23 MAĞAZASI VAR


Gürkal Özer, “Marka Park’ın 23 mağazasının 16’sı İstanbul’da müşterilerimize hizmet veriyor. Diğermağazalarımız Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Gaziantep, Samsun ve Konya’da bulunuyor” dedi.

200 milyon dolar iş hacmi yaratacak

AYAKKABI sektörünün küresel buluşması CNR AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, sektörün ihracatını artırmak ve pazarlarını genişletmek amacıyla 23 Nisan’da başlıyor. CNR EXPO Yeşilköy’de 60 bin metrekare alanda düzenlenecek fuarda, ayakkabıda 2014-2015 Sonbahar-Kış sezonu trendleri sergilenecek. Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise 3’üncü büyük ayakkabı moda fuarı olan CNR AYMOD’a 400 firma 1.200 marka ile katılacak.

CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO’su Cem Şenel, fuarı Avrupa ülkeleri, Rusya, Ukrayna, Türki Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden 40 bin kişinin ziyaret edeceğini söyledi.

Haberin Devamı