Gazete Vatan Logo

Astarcıoğlu serbest kaldı!

Prof. Dr. Astarcıoğlu’nun bu suçtan tutuksuz yargılanmasına karar verildi...

İZMİR’de aynı bölümde görev yaptığı Dr. G.A.Y.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla 6yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu 951 gün kaçtıktan sonra yakalanıp cezasını çekerken bugün bir kez daha mahkemeye çıktı. Yargıtay’ın aynı dava kapsamında bozduğu ’alıkoyma’ suçlaması nedeniyle yargıç önüne çıkan Prof. Dr. Astarcıoğlu’nun bu suçtan tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu kesinleşen mahkumiyeti nedeniyle yeniden cezaevine gönderildi.

İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu ile aynı bölümde görev yapan uzman Dr. G.A.Y., arasındaki yakın ilişki 2005 yılında davalık oldu. Dr. G.A.Y., Prof. Dr. Hüseyin Astarcıoğlu’nun kendisine birkaç kez tecavüz ettiğini, evinde zorla alıkoyduğunu ve dövdüğü iddiasıyla şikayetçi oldu.

Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu, hakkında 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Astarcıoğlu suçlamaları kabul etmedi. 2005 yılında açılan davada duruşmalar sonunda Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu, ’zorla cinsel ilişkiye girmek’ suçundan 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, ’hürriyeti tahdit’ suçundan ise beraat etti. Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi hapis cezasını aynen onarken, beraat ettiği diğer suçtan da yargılanmasına karar verdi.

Kararın onanmasının ardından Prof. Dr. Astarcıoğlu ortadan kayboldu. Güvenlik güçleri ve interpol tarafından da kırmızı bültenle tüm dünyada aranan Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıloğlu 951 gün sonra 25 Temmuz 2012 günü Manisa’da yakalanıp cezaevine konuldu.

Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu’nun Yargıtay tarafından bozulan ’hürriyeti tahdit’ suçundan 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan ancak firarda olduğu için sonuçlandırılamayan dava yeniden görülmeye başlandı. Prof. Dr. Astarcıoğlu davanın görüldüğü 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün hakim önüne çıkartıldı. Avukatı Celal Rahmi Gürkan’ın da bulunduğu duruşmada, kimlik tespitinde, Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu evli bir çocuk babası olduğunu, mesleğinin doktor ve aylık gelirinin 5 bin TL olduğunu, bu olaydan dolayı mesleğini yapamadığını söyledi.

Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu, Yargıtay bozma ilamını kabul etmediğini, mahkemenin eski kararında direnmesini istedi. Prof. Dr. Astarcıoğlu, savunmasında ise eski ifadelerini tekrarladığını belirtip suçlamaları kabul etmedi, beraatini istedi. Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu’nun avukatı Celal Rahmi Gürkan da "Müvekkilim bekar evinde kalmaktadır ve anahtar başkaca arkadaşlarında olduğu gibi mağdurede de bulunmaktadır. Bu nedenle müvekkilim mağdureyi zorla alıkoyması söz konusu değildir" dedi. Mahkeme heyeti, ifadenin ardından sanık Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu’nun savunmasının alındığını ve üzerine atılı suç için öngörülen cezanın alt sınırı dikkate alınarak tutuklamasının kaldırılarak serbest bırakılmasına karar verip, duruşmayı Ekim ayına erteledi. Prof. Dr. Astarcıoğlu, diğer suçtan hükümlü olduğu için tekrar jandarmalar tarafından cezaevine götürüldü.

Ayrıca tecavüze uğrayan ve İzmir dışındaki bir huzurevinde doktorluk yapan Dr. G.A.Y.’nin olaydan dolayı açtığı 100 bin TL’lik tazminat davasının da sonuçlandığı ve G.A.Y.’nın 50 bin TL tazminat kazandığı, yasal faiziyle birlikte 76 bin TL aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı