Gazete Vatan Logo

Astana'da Türkiye'yi temsil etti!

Antalya'nın Kaş ilçesinde müzik öğretmenliği yapan Emre Dayıoğlu, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Türk Dünyası Müzik Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti.

Astana'da Türkiye'yi temsil etti!

Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'ndeki Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, bu yıl onuncusu düzenlenen Astana Müzik Festivali'ne düzenleme komitesi tarafından tek Türk sanatçı olarak davet edildi. 3-4 Temmuz günlerinde yapılan Türk Dünyası Müzik Festivali'ne 30 ülkeden sanatçılar katıldı. Dayıoğlu festivalin iki gününde de sahne aldı. İki günde üç telli cura çaldı ve türküler söyledi.

Dayıoğlu verdiği konserde Teke yöresi Yörük havalarını çalıp, söyledi. Konserin sonuna doğru boğaz gaydalarını çalan Dayıoğlu, üç telli curasıyla salonu dolduran izleyiciler ve konuk ülke sanatçılarından büyük alkış aldı.

Dayıoğlu, "30 ülkeden geleneksel halk müziği sanatçılarının katıldığı festivalde Türkiye'yi temsil etmek, Türkiye'den tek sanatçı olarak davet edilmek benim içim büyük bir onur oldu. Teke yöresi türkülerini, üç telli curanın sesini, tınısını, Kazakistan'da duyurmaktan çok mutluyum" dedi.

Festival Koordinatörü Aygul Beysenbayeva da "Emre Dayıoğlu 4 bin kilometreden, uzak bir diyardan, bizim baba yurdumuzdan, Türkiye'den geldi. Bir halk müziği sevdalısı olarak Kazakistanlılara, türkülerle seslendi. Türkiye'yi bize taşıdı" diye konuştu.

Haberin Devamı