Gazete Vatan Logo

Assassin''s Creed III - İnceleme

Assassin''s Creed''in muhteşem senaryosu ve yenilikleriyle hala tanışmadınız mı?

Oyun severlerin Yıl 1775 Amerikan koloni savaşlarında kahraman siz olacaksınız. Ülkenin kaderi elinizde, ülkenin kaderini sonsuza dek değiştireceksiniz.. İsminiz Connor olarak oyuna başlıyorsunuz. Kızıldereli bir anne ve İngiliz bir babanın savaşçı oğlusunuz. Devrim kıvılcımını attığınız an bütün yangının nedeni olacaksınız.

Ülkenin özgürlüğüne kavuşma zamanı geldi. Ubisoft’tan gelen oyun Prince Of Persia’dan sonra en çok tutulan oyunlar arasında. Oyunun yeni versiyonu ile bir dizi silah da eklendi. En eğlenceli kısımlardan birinin bu olduğunu düşünüyorum. Oyun Amerika’da geçiyor. Kurgu İngiltere’nin Yedi Yıl Savaşları sonucu Amerika’da kolonilere yaptığı baskı, zulümler ve halkın özgürlük isyanıyla başlıyor.

1775 yılında General George Washington liderliğinde başlayan hareket, sonuçta özgürlüğün ülkesi Amerika’yı veriyor. Connor yalnızlığı kötü dostlara tercih eden bir karakter. İlk Assassin Creed rüzgarı 2007’de esmişti. İlk olarak Desmond Miles’ı tanıdık. Daha sonra onu Abstergo takip etti. Animus adındaki teknolojisiyle dünyanın kontrolünü ele geçirmeye çalışan güçlü bir rakipti. Daha sonra da Altair ve Ezio geldi.

Assassin’s Creed’de oyun severleri en çok etkileyen gerçek hayattan alınmış etkili senaryoya gömülü oyundur. Sadece oyun değildir.. Teknik olarak da başarılı olması senaryodaki içtenliği artırır. Silah donanımları da oyunun 3.serisinde baya artırıldığından muhteşem kombinasyon sizlerle buluşuyor diyebiliriz. Oyunu bir süre oynadıktan sonra olağanüstü bir sürprizin ardından Conner’la oynamaya başlıyorsunuz.

Haberin Devamı

Connor daha küçüklükten suikastçı (Assassin) olmayı Achilles’ten öğrenir. Ailesini kaybedeb Conner’ın hırs ve intikam ateşi bürümüştür. Assassin’s Creed’in yeni oyununun kolay bitirilebilir bir oyun olduğunu söyleyemeyiz. Sadece ön hikaye bile 22-24 saatinizi alacaktır.

Ateşli silahlar da epey artmış durumda. 1755 yılından olsa gerek çakmak taşından tabanca ve tüfeklere rastlanabiliyor. Ayrıca bir askeri kampta dizilmiş silahların tamamını kullanabiliyorsunuz. Böylece daha hızlı bir şekilde ateşli silahları kullanabiliyorsunuz.

Yeniliklerden biraz daha bahsedecek olursak, Assassin’s Creed 3’te çevre ile etkileşim artırılmış. Kurgu ve görselliğe de uygun, gerçeğe yakın bir etkileşim olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda öyle ayrıntılar düşünülmüş ki oyunu düşündüğümüz kadar arka planı da düşündüğümüzde kocaman bir dünya ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Oyunda görsellik olağanüstü. İngilizler’in işe karışmasıyla da 70’li yılların havası oyuna aksettirilmiş. Oyuna yeni eklenen görevlerden biri de dinleme görevleri. Yani iki insan konuşurken onları dinleyebiliyorsunuz ancak belli bir süre sabit durmaları gerekiyor. Assassin’s Creed bildiğiniz gibi PC, Xbox, Wii U Fit ve playstation ortamlarına geliyor. PlayStation 3’teki AC3 keyfinden bahsetmeye gerek yok sanırım.

Oyunda görülen yeniliklerden bir diğeri de gizlenme yeteneği. Gizlendiğiniz zaman bir işaret sayesinde gizlendiğinizi anlayabiliyorsunuz, sizi gizleyen kişilerde de beyaz bir işaret çıkıyor. Oyunun arka planı demişken, bir de o kısımdan söz edecek olursak; Assassin’s Creed gibi oyunlarda arka kısımda ciddi bir yapay zeka dönmektedir. Bir çok oyunda özellikler olarak fazla bir şey göremesek de yapay zeka her geçen gün gelişen bir teknoloji olarak oyunlardaki yerini de alıyor.

Assassin’s Creed’in 3.ü serisinde de bu teknolojide ilerlemeler görülüyor. Örneğin yaptığınız hamleler düşmanınız tarafından algılanarak oyunun daha heyecanlı ama daha zor olması sağlanıyor. Oyun 10 üzerinden 8.5 oya layık görülüyor. Tabi ki bu rakam sizi şaşırtmasın oyunlar arasında en üst sıralara denk geliyor.

Haberin Devamı
Assassin''s Creed duvar kağıtları için tıklayın!

Bir sonraki sayfada da Assassin''s Creed 3 inceleme videosunu inceleyebilirsiniz.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Assassin''s Creed III - İnceleme