Gazete Vatan Logo

Aspendos Arena için ‘yıkım’ kararı

Anadolu Ateşi gösterilerinin sunulduğu 5 bin kişilik Aspendos Arena’nın tarla statüsüne döndürülmesi istendi. Anadolu Ateşi Görsel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan karara tepki gösterdi

Aspendos Arena için ‘yıkım’ kararı

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Serik ilçesinde 2008 yılında Aspendos Antik Tiyatrosu yakınında inşa edilen ve Anadolu Ateşi gösterilerinin sunulduğu 5 bin kişilik Aspendos Arena’nın yıkım kararını verdi. Kurul yıkım kararının gerekçesinde, Aspendos Antik Tiyatrosu’nun restorasyonunun tamamlanmasına kadar Aspendos Arena’nın geçici olarak yapıldığı, restorasyon tamamlandığı için buranın tekrar eski haline döndürüleceği gerektiği belirildi. Yetkililer, geçici tesisin (Aspendos Arena) kaldırılacağı ve o alanın tekrar 3’üncü Derece Sit Alanı’na dönüştürüleceğini söyledi.

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı karar üzerine Anadolu Ateşi’nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’la görüştü. Erdoğan, Bakan bey bu konuda bize destek verdiğini, yanlış bir karar olduğu ve bu durumun düzeltileceğini söyledi. Bizim tiyatronun pozisyonunun yeni yasal statüsünün belirleneceğini ve endişe etmememiz gerektiğini söyledi. Gösterilerimizin devam etmesi için uğraşıyorlar, sayın bakan çok iyi niyetli yaklaştı” dedi. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun nasıl böyle bir karar aldığını anlamakta zorlandıklarını kaydeden Erdoğan, Tarihe tiyatroyu yıkan bir anıtlar kurulu olarak mı geçmek istiyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anadolu’nun zengin kültürel tarihinin izlerini taşıyan sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği 1300 metrekarelik sahnesi ve 5 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip bir gösteri merkezi olarak hizmet veren Aspendos Arena’da her yıl nisan-kasım ayları arasında Anadolu Ateşi ve Troya gösterileri dönüşümlü olarak sahneleniyor. Bu gösterilere, Antalya’ya gelen binlerce yerli ve yabancı turist katılıyor.