Gazete Vatan Logo

Asma Bahçeler'de bol manzara

Tanyer İnşaat tarafından hayata geçirilen Asma Bahçeler projesinde satışlar devam ediyor.

Binlerce yıllık köklü geçmişe sahip olan İzmir'in 'Atalarımızdan miras değil, torunlarımıza emanet' olduğunu ifade eden Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, yaşanabilir bir kent için tüm kurum ve kuruluşların aynı amaç için çalışması gerektiğini söyledi.

Sektörde başarılı 20 yılı geride bırakan Tanyer İnşaat'ın sektöre 'marka yaşam alanları' kazandırdığını ve öncelikli olarak insan odaklı tasarımlar sunduklarını belirten Tanyer, “İnsanlara sadece bir ev değil bir yuva, bir yaşam biçimi de sunuyoruz. Otopark problemi olmayan, her türlü yalıtımı yapılmış, depreme dayanıklı, güvenli ve yeşil alanlara sahip evlerde oturmak herkesin hakkı. Bu nedenle projelerimizi oluştururken her şeyi en ince detayına kadar planlıyoruz” diye konuştu.

Tanyer, İzmir'de gerek yeni arsa üretilememesi, gerekse mevcut bina stoğunun yaşlı olmasından ötürü kentsel dönüşüm konusunun diğer illere göre daha önemli olduğuna da dikkat çekti.

Batı edebiyatının ve çağdaşlığın temsilcisi Homeros'un kenti İzmir'deki mevcut şehir yapısının yüzünü batıya dönmüş ve Akdeniz yıldızı olmaya aday bir kente yakışmadığını dile getiren Münir Tanyer, ilçe belediye başkanlarının bölgesini ada bazında planlaması gerektiğini önemle vurguladı.

Haberin Devamı

İzmirli müteahhitlerin, kentsel dönüşümde büyük rol oynaması gerektiği görüşünü paylaşan Tanyer şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm yalnızca devlet eliyle yapılacak bir uygulama olamaz. İnşaatlar, mutlaka bölgenin ihtiyacına doğru cevap verecek planlamalarla yapılmalı. Bu konuda İzmirli müteahhitler, gerek deneyim ve gerekse de insan kaynağı olarak bu önemli dönüşüm sürecine hazır”

Kentsel dönüşümü gerçekleştirirken, vatandaş, müteahhit ve belediyenin aynı anda faydalanacağı bir formül uygulanması gerektiğini de kaydeden Münir Tanyer, kentsel dönüşümle, bina yenilemenin farklı olduğunu, otopark ve yeşil alanların azlığına çözüm olacak projelerin yaşama geçirilmesinin önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Doğru Noktada Doğru Projeler Yapmak İstiyoruz

İzmir'de var olan arsa sıkıntısını aşmak için Çiğli ve Ulukent bölgelerinde keşifler yaptıklarını da dile getiren Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir'in bir diğer prestijli bölgesi olan Bayraklı'da da yeni inşaat projeleri yapmak istediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Narlıdere'de yapımı devam eden ve Babil'in Asma Bahçeleri'nden esinlenerek kente kazandırdıkları Asma Bahçeler projesini de 2015 yılında sahiplerine teslim edeceklerini söyleyen Tanyer, şu bilgileri verdi: “Bir yamaç üzerine inşa edilen ve bahçeli evlerden oluşan projemiz, bir evin çatısının diğerinin bahçesi olması mantığıyla yaratılmış kotlardan oluşuyor. Dağ ve deniz manzarasına sahip Asma Bahçeler'de 18 bin metrekare alan üzerinde 32 villa ve 66 apartman dairesi olmak üzere 1+1, 2+1, 3+1 tiplerinde toplam 98 konuttan oluşuyor. Tüm evlerin önü açık. Ev sahipleri eşsiz dağ ve deniz manzarasıyla iç içe yaşayacak. Her daire ortalama 150 metrekarelik özel bir bahçeye sahip. Bu projede alanında isim yapmış peyzaj mimarlarıyla çalışıyoruz. Burada, ev sahipleri doğanın tüm sesleri ve sakinliğini evlerinin konforunda yaşayacak”

Haberin Devamı

Gayrimenkul, uzun vadede en karlı yatırımdır...

Değişen ekonomik koşullar ve dönemsel getiriler dikkate alındığında, gayrimenkulün hala uzun vadede en karlı yatırım olduğunu önemle hatırlatan Münir Tanyer, sektörde son dönemde sıkça dile getirilen ve kdv, diğer vergi ve harçlardaki indirimin, ekonominin lokomotifi durumundaki inşaat sektörüne can suyu olacağını sözlerine ekledi.

Tanyer İnşaat'tan başarılı referanslar...

Altın Vadi, Altın Ova, Narlıdere Mavi Su Evleri, Değirmen Evleri ve yapımında sona yaklaşılan

Asma Bahçeler projesi, Tanyer İnşaat'ın İzmir'e kazandırdığı başarılı uygulamalar arasında yer alıyor.