Gazete Vatan Logo

Aslolan ölümü öldürmek!

Ani vefatıyla sevenlerini yasa boğan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Ailesine ve dostlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, “Aslolan mümin olmak ve ölümü öldürmek” diye konuştu

Aslolan ölümü öldürmek!

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede önceki gün sabaha karşı hayatını kaybeden ve sevenlerini yasa boğan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar için dün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Çağlar, kılınan cenaze namazının ardından Sahrayıcedit Aile Kabristanı’nda toprağa verildi.

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Erdoğan, “Değerli kardeşim İbrahim Çağlar’a tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin. Cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın” dedi.

Erdoğan, “Biz siyasette özellikle son dönem bu yola İbrahim kardeşimizle beraber çıktık. Biz siyasette bu yolda yürürken kendileri de sivil toplum kuruluşları olarak, Türkiye’nin en önemli bir kuruluşu İTO’ya başkan oldu. Fakat irtibatlarımız, ilişkilerimiz kesilmedi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rabbim inanıyorum ki attığı bu adımlarda inşallah taksiratını hasenata tebdil edecektir. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Camiamıza, iş dünyasına başsağlığı diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun ama biz şunu biliyoruz; biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Ne zaman, nerede, nasıl geleceği belli olmayan bir sürecin içerisindeyiz. Aslolan mümin olarak, Müslüman olarak her an ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, ölümü öldürmek. Aslolan bu. Ben tekrar tüm dostlarımıza, sevenlerimize başsağlığı diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah.”

Siyasetçiler de yalnız bırakmadı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve iş dünyasının önemli isimleri cenaze törenine katılanlar arasındaydı.

Haberin Devamı