Gazete Vatan Logo

Aslında ne anlama geliyor?

İç organlarınızın her aynaya baktığınızda size haber gönderdiğini biliyor musunuz?

Yüzünüz aynı zaman da vücudunuzun da aynası... Yüzünüz, sivilceler aracılığıyla iltihaplı bölgeden, et beniyle ödemden, kırışıklıklar ise bedeninizdeki kuruluktan haber veriyor.

SU JOK Terapi Uzmanı Dr. Ayşe Mujdabaeva; vücut sisteminde hasta olan organların yüze yansıyan bölümlerine dikkat çekiyor. Yüzünüzde çıkan lekelerin, sivilcelerin, kırışıklıkların, benlerin, sağlık durumunuz hakkında mesaj gönderdiğini ve bu mesajı dikkate almak gerektiğini vurguluyor. Yüzde yaşanan sorunların yüzeysel tedaviyle giderilmesinin, alta yatan sorun çözümlenmedikçe tekrar ortaya çıkabileceğini belirtiyor.

Organların yardım isteği yüzün neresine yansıyor?
SU JOK Terapi Uzmanı Dr. Ayşe Mujdabaeva; yüz bölgesine yansıyan organları şöyle anlatıyor; “İki kaş arasına karaciğer, alın çevresine kalın bağırsak, şakaklara safra kesesi, yanaklara akciğer, burnun ucuna kalp, alt çeneye kadınlarda rahim, kenarlarına yumurtalıklar, erkeklerde ise prostat ve testistler, kulaklara ise böbrekler yansıyor” diyor. Yanaklarınızda kırmızı lekeler varsa akciğerlerde iltihaplı bir durumun, kahverengi lekelerin akciğerlerde fazla kuruluk olduğunun, alt çenedeki et bezlerinin yumurtalıklarda miyom ya da kist, sivilcelerin ise rahimde iltihaplanmanın habercisi olabileceğine değiniyor.

Bir organda yaşanan sorunların, ağrılar, sivilceler, benler aracılığıyla yüzünüz ile haber verildiğini, bu mesajları dikkate alan kişilerin erken teşhis ile tedaviye başlamasının yararlı olduğunu sözlerine ekliyor.

Yüze nasıl yansıyor?

SU JOK Terapi Uzmanı Dr. Ayşe Mujdabaeva; organların yüzün uygun olan bölümlerine yansımasında özellikle renklerin çok önemli mesaj olduğuna değiniyor. Eğer yüzün o bölgedeki rengi kırmızıysa iltihaplı bir durumun söz konusu olduğuna, kahverengi ve siyah ise vitamin ve minareler bakımından araştırılması gerektiğinin altını çiziyor. Çenede çıkan sivilcelerin temelinde kadın hastalıkları ile ilgili sorunlar olabileceğine, kaşların arasında çıkan kırmızı leke ve sivilcilerin karaciğerle bağlantılı olduğuna dikkat çekiyor.

SU JOK Terapi Uzmanı Dr. Ayşe Mujdabaeva; insan bedeninde özellikle yüzde bulunan kahverengi lekelerin, kuruluk enerjisi yoğunluğunun göstergesi olduğunu ve bu durumun organlarda daralma, sıkılma, küçülme yarattığını vurguluyor. Kırmızı lekelerin, sıcaklık enerjisi yüksekliğini ve iltihaplanma habercisi olduğunu, benlerin ve siyah lekelerin soğukluk enerjisi fazlalılığını, et benleri ve sarı lekelerin nem enerjisi çokluğunu gösterdiğini belirtiyor ve bu durumun ise organlarda şişme, ödem, kist yarattığına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı