Gazete Vatan Logo

Aslı için pankart açtılar

"Alp Disiplini 1’inci ve 2’nci Etap Yarışları" Büyük-Genç yarışmaları Erciyes Kayak Merkezi’nde yapıldı

TÜRKİYE Kayak Federasyonu 2012 yılı faaliyet programında yer alan "Alp Disiplini 1’inci ve 2’nci Etap Yarışları" Büyük-Genç yarışmaları Erciyes Kayak Merkezi’nde hafta sonunda yapıldı. Yarışmaların ödül töreninde Erzurum Kayak Kulübü sporcuları, Erzurum’daki kazada yaşamını yitiren milli kayakçı Aslı Nemutlu’yu anmak için "’Aslı, kalbimizdesin" pankartı açtı. Dereceye giren sporcular ise, Nemutlu’nun fotoğrafının basılı olduğu tişörtlerle kürsüye çıktı.

Erzurum’da 13 Ocak’ta meydana gelen kazada 18 yaşındaki Aslı Nemutlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından yapılamayan milli takım seçmeleri Kayseri’de Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçekleştirildi. Müsabakalar öncesi ve ödül töreninde Erzurumlu kayakçılar "Aslı kalbimizdesin" pankartı ile milli kayakçıyı andı. Bayan sporcular da üzerinde Aslı Nemutlu’nun fotografı basılı tişörtlerle, arkadaşlarını unutmadıklarını gösterdi.

Yarışmalara değişik bölgelerden 213 kayakçı katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, "Yarışmaların sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesi için her türlü tedbiri aldık. Erzurum’da yaşanan acı olayının tekrarlanmaması için büyük çaba gösterdik. Çok şükür hiçbir aksaklık olmadan müsabakalarımızı tamamladık. Şimdi ise Okullararası Alp Disiplini ve Kuzey Disiplini Kayak Türkiye Şampiyonası gerçekleştireceğiz. Bu şampiyonada da en iyi şekilde kafileleri ağırlayıp sorun olmadan müsabakaları tamamlayacağız"dedi.


Müsabakaların madalya dağıtım törenine Kayseri Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki ile Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı

Haberin Devamı