Gazete Vatan Logo

Aslanlar lider ruhlarını ortaya çıkaracak

Nigar Ulusoy, astrolojiye göre Türkiye'nin durumunu yorumlayarak "Satürn’ün etkisiyle Türkiye diğer ülkelerle olan ilişkilerini ön plana çıkartacak ve ülkemiz ciddi testlerle 2017 sonuna kadar sınanmaya devam edecek. Tüm dünya ülkeleri ciddi bir kabuk değişimi yaşayacak" diyor.

Aslanlar lider ruhlarını ortaya çıkaracak

Astrolojinin insanın yol haritasındaki önemi nedir?

Astroloji, her bireyin seçtiği yaşam deneyimine ışık tutan, ışık yoksa mumun varlığını hatırlatan ve eğer kişi fark ederse ona olumlu çıkış yolları sunan, olasılıklardan oluşan bir yaşam öğretisidir. İlk çıkış noktası milattan öncesine dayanan astroloji asırlarca, sağlık, kazanç ve üretim konusunda insanlığa hizmet etmiştir.

Neden bilim veya fal değil?

Toplumda astrolojinin konumlandırılmasıyla ilgili bir kargaşa olduğuna inanıyorum. Bazı kesimler bu kavramın bir bilim dalı olduğunu savunurken, diğerleri ne yazık ki falcılıkla eş değer tutabiliyor. Halbuki astroloji, bir laboratuvar ortamında deneye tabi tutulamadığı için bir bilim dalı olmaktan çok “sözde bilim” olarak kabul görmeli. Zira astronominin bilimsel verilerinden yararlanan bir öğreti olarak, kişilerin yol haritalarına kılavuzluk ediyor. Falcılıkla karşılaştırılmasına ise yorum yapma gereği bile duymuyorum.

"Çocuk haritaları ebeveynlere yaşam yolculuklarında yardımcı oluyor"

Astrolojinin hangi alt dalları daha çok ilginizi çekiyor?

Haberin Devamı

2011 yılından beri hayatıma giren astrolojinin iki yıllık modern eğitiminin ardından, klasik ve karma öğretileriyle birlikte ezoterizm dalına ilgi duyuyorum. Tüm bu bilgileri ise çocuk haritalarına bakarak, ayrıca yorumlamaktan keyif duyuyorum. Zira çocukların uzun yaşam yolculuğunda astrolojinin, ebeveynlere çok yardımcı olduğunu düşünüyorum.

Bu alanda geleceğe yönelik ne gibi planlarınız var?

Hocam Naz Bayatlı ile eğitim vermeye devam ederek daha çok insana dokunmak ve çocuk astrolojisiyle ilgili bir kitap yazma planım var.

Doğum haritası kişiyi daha yükseğe taşır

Doğum haritalarını iyi ya da kötü, şanslı ya da şanssız olarak sınıflandırabilir miyiz?

Danışanlarımdan en sıkça duyduğum soru budur. Doğum haritalarını böyle bir sınıflandırmaya tabi tutmak kesinlikle doğru değildir. Doğum haritasındaki yaşam temaları, kişiyi fiziksel ve ruhsal planda daha yüksek bir seviyeye çıkarmak için mevcuttur. Dolayısıyla her zorluk, pozitif bir edinime rahatlıkla dönüştürülebilir. Sonuçta herkesin mutlu ve huzurlu bir yaşamı hak ettiğine inanarak, astroloji danışmanlığı yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Astroloji nasıl kullanılmalı?

Astroloji kişilerin hayatında amaçtan ziyade bir araç olarak yer almalı. Buradan edinilen bilgiler sayesinde hepimiz hedeflerimize, doğru zamanda, doğru bir taşıtla, doğru yöne, doğru seçimlerle ulaşabiliriz. Yeter ki, yaşam döngüsündeki farkındalığımızı hep canlı tutalım.

Eylül ayındaki güneş ve ay tutulması fedakarlıklar, hizmet ettiğimiz konular arasında köprü kuracak

Geçtiğimiz dönem beş gezegenin birden retro olması pek çok şeyi alt üst etti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Gerçekten 2016 yılının ilk 6 ayını pek kolay geçirmedik. Değişken burçlar olan Balık, Başak, Yay ve İkizler bu durumdan daha çok etkilendiler. Zira öfkeli ifadeler, fanatik düşünceler, bereketli gibi görünen ama bir türlü ilerlemeyen konular gündemi meşgul etti. Haziranla birlikte bu gergin süreci geride bıraksak da taşlar Eylül ayına kadar tam yerine oturmayabilir. Zira hepimizin içinde bulunduğu yaşam senaryolarında ancak sonbaharda son perde oynanacak.

Haberin Devamı

Bizi bu dönemde neler bekliyor?

Eylül’de yaşayacağımız güneş ve ay tutulması fedakarlıklar, hizmet ettiğimiz konular, alma-verme dengesi arasında kurmamız gereken köprünün ne kadar sağlam olması gerektiğini gözler önüne net bir şekilde serecek. Eylülden sonra, şans, bolluk, bereket gezegeni Jüpiter’in Terazi burcuna geçişiyle, ateşlerle havalar arasında daha rahat bir denge kurulacak. Dolayısıyla bu durumdan daha fazla, Koç, Yay, Aslan, İkizler, Kova ve Teraziler olumlu yönde etkilenecekler. Ama ateşler bu rüzgarı kuvvetli kullanırsa, ilişkilerde lider ruhlarını ön plana çıkarıp, fazla gururlu ve kibirli bir görünüm sergileyebilirler.

Dünya ülkeleri için ciddi bir kabuk değişimi var

Gökyüzündeki değişiklikleri ülkemiz için nasıl yorumlarsınız?

2015-2017 yılları arasında Yay burcunda seyahat edecek olan Satürn gezegeninin bu dönemde Türkiye’nin diğer ülkelerle olan ilişkilerini ön plana çıkarttığını ve bu alanda ülkemizi ciddi testlerle sınadığını ve 2017 sonuna kadar da sınamaya devam edeceğine inanıyorum. Ayrıca bu gökyüzü temasının sırf Türkiye için değil tüm dünya ülkeleri için ciddi bir kabuk değişimi yaşatacağını ifade edebilirim. Dolayısıyla 2018 yılı değişim geçiren kurumsal yapıların, yeni oluşturulan dengeler üzerinden faaliyetlerini sürdürebileceğini düşünüyorum. Her yaşanılan testin tüm insanlık adına pozitif değerler taşımasını dilerim.

Haberin Devamı

Astroloji kişinin sırdaşıdır

Astrolojiyi yorumlamak da önemli. Sizin yorumlarınız daima pozitif, hep böyle iyi haberci misiniz?

Astrolojiyi bir kenara bırakırsak, hayata hep olumlu açıdan bakmaya çalışan bir yapım var. Sanırım bu kişilik özelliğim yorumlarıma da yansıyor. Zira astrolojideki öngörüm becerisinin, bir felaket tellalığı yapmaktan çok daha derin bir anlam ifade ettiğine inancım sonsuz. Dolayısıyla, olumsuz gibi görünen bir konuyu sükûnet ve dingin bir zihinle karşılamak ve danışana bu dinginlikle çözüm önerilerinde bulunmak, astroloğun asli görevlerinin başında gelmeli. Hiç kimsenin aklına, toz pembe bir hayat sürdüğü için astrolojiden yardım almak gelmez. Gelecekle ilgili yaşanılan kararsızlıkları açıklığa kavuşturmak için kişinin en büyük sırdaşı astroloji olabilir.