Gazete Vatan Logo

Aslan payı 1 milyar TL

Galatasaray’ın Florya arsası satıldı. 2.2 milyar lira gelir hedefi ve 832.5 milyon lira teklif edilen arsadan kulübe 238 milyon lira kalacak. Riva ile toplam gelir 1 milyar liraya çıkıyor.

Aslan payı 1 milyar TL

Mali sıkıntılarla boğuşan Galatasaray Spor Kulubü’nün önemli gelir kaynaklarından olan Riva ve Florya arsalarının hasılat paylaşım modeliyle Emlak Konut GYO tarafından satışı tamamlandı.

Riva’dan 761.6 milyon lira, Florya’dan da 238 milyon lira pay alacak Galatasaray’ın iki arsadan toplam geliri 1 milyar liraya yaklaştı. Aslan’ın 1.1 milyon metrekarelik Riva ve Florya arsalarının değeri 508.7 milyon liraydı. Böylece Galatasaray, arsaları satmak yerine Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımlı proje gerçekleştirme yolunu seçerek 2 kat daha fazla gelir elde etti. Ayrıca, ihalelerde taahhüt veren şirketlerin gelirlerini artırması durumunda Galatasaray’ın gelirinin de artacağını belirtelim. Aslan’ın iki arsadan beklentisi 1.5 milyar lira seviyesinde.

Florya arsası için ihale süreci dün tamamlandı. 9 firmanın katıldığı ihale sonucunda, satış toplam geliri 2 milyar 250 milyon lira, şirket payı olarak da 832 milyon

500 bin lira taahhüt eden Öz Er-Ka İnşaat kazanan oldu. Bu gelirden Galatasaray’a 237 milyon 845 bin lira pay kalacak. Emlak Konut GYO ile Galatasaray’ın Haziran 2016’da imzaladığı protokol kapsamında arsadan elde edilecek gelirin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si Emlak Konut’un olacaktı. Ancak Emlak Konut, Florya’da kendi 40 bin metrekare arsasını Galatasaray’ın 22 bin 627 metrekarelik arsasıyla birleştirip ihale edince, şirket payı yüzde 71.43’ü Emlak Konut’un, yüzde 28.57’si Galatasaray’ın olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Haberin Devamı

Riva’nın ihalesi de Haziran 2017’de tamamlanmıştı. İhaleyi Fema&KLV kazanmış, sözleşmeyi imzalamayınca ihale ikinci Yılmaz İnşaat’a kalmıştı. Şirket, 3.8 milyar lira gelir üzerinden 952 milyon lira arsa payı teklif etmişti. Böylece, Galatasaray’ın geliri 761.6 milyon lira olmuştu.

Yükseklik 68 metre

FLORYA arsasında konut alanı, park alanı, ilköğretim alanı ve dini tesis alanı yer alacak. Toplam
63 bin 230 metrekarelik arsada emsale esas alan 55 bin 98 metrekare olacak. Atatürk Havalimanı’na çok yakın bir konumda bulunan arsaa, zemin+2 kat yüksekliğe izin verilecek. Yükseklik deniz seviyesinden maksimum 68 metre olacak.
Sonuç memnuniyet verici
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ihalenin son anına kadar firmaların rekabet ettiğini söyledi. Kurum, “Şunu çok net görüyoruz ki, ülkedeki geleceğe, ekonomiye güvenin en net göstergesi bu teklifler olmuştur. Ayrıca Galatasaray açısından da sonucun memnuniyet verici olduğunu düşünüyorum. Kazanan şirket, daha önce TOKİ müteahhitliği de yapan, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere projeler geliştiriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı