Gazete Vatan Logo

Aşkın en komik hali...

Cem Yılmaz'ın yapımcısı olduğu Kaman Kardeşler'in yeni filmi Deli Aşk vizyona girdi. Filminde başrolleri paylaşan Emrah Kaman ve Şafak Pekdemir'le konuştuk...

Aşkın en komik hali...

Deli Aşk tam olarak ne anlatıyor?

Emrah Kaman: Deli, aptal ve şanssız bir aşığı… Biz senaryolarımızı yazmadan önce bir cümle buluyoruz. Eğer bu cümle bizi heyecanlandırıyorsa senaryoyu ve karakterleri bu cümle üzerinden şekillendiriyoruz. Burada da harekete geçtiğimiz cümle şuydu; Eğer Adanalı, kendi halinde, saf, gariban bir çocuğun sevgilisini İncirlik Amerikan üssünde çalışan Hollywood filmlerinden çıkma, sarışın yakışıklı bir Amerikalı elinden alırsa acaba ne olur? Evet, çok komik şeyler oluyormuş.

Deli Aşk’ı diğer komedi filmlerinden ayıran ne?

Şafak Pekdemir: “Komedi türünde benzer filmlere alıştık,” cümlesi ‘Deli Aşk’ için geçerli değil bence. ‘Deli Aşk’ın içindeki karakterler pek alışık olduğumuz karakterler değil. Karakterlerin aşk anlayışları ve aşkı yaşayışları da çok farklı. Bu yüzden filmimiz seyirciye çok keyifli ve alışkın olmadığı bir deneyim sunacak.

E.K: Evet ne yazık ki ülkemizde gişe sineması komedi türüne kilitlenmiş durumda. Farklı janrlardan filmler pek yapılmıyor. Yapımcılar rağbet görmeyeceğini düşünüyorlar ve bizce bu çok yanlış. İyi filmin türü, janrı olmaz. Cem Yılmaz ilk kez senaryo aşamasından itibaren bir işin yapımcılığını yapıyor. Fark ne biz söylemeyelim. Memleketin en komik adamı neden bir başkasını değil de bizi seçtiyse fark o’dur.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz’la çalışmak sizin için nasıl bir deneyim oldu?

E.K: Cem Yılmaz bir okul ve biz de arka sırada oturup dersi kaynatan öğrencileriz. Sadece ufak bir ayrıntı var; Cem Yılmaz okulunun amacı zaten bu… Dersi kaynat ama bunu kaliteli yap…

Aşk bakmak ve hissetmektir

Canlandırdığınız Zeynep karakterini nasıl ifade edersiniz?

Zeynep herkesin hayatında görmek isteyeceği bir karakter aslında, tanıdığımız ama nadir denk geldiğimiz kadınlardan. Sevmeyi gerçekten bilen ve insana kendini iyi hissettiren bir karakter.

Aşk sizin için ne ifade ediyor, Şafak Pekdemir aşkı nasıl yaşar?

Aşk sizi hep, daha önce olmadığınız biri haline getirirmiş gibi geliyor bana. Karşınızdakinin 'halleri' artık gözünüze batıyorsa bitiyor bence. Ben sadece hissedebilmek istiyorum sanırım aşıkken. Sadece bakmak ve hissetmek.

Haberin Devamı

Sizin alamet-i farikanız nedir?

Ben çalışkan olma haline çok takıntılıyım. İşim olmadığı zamanlar tembellik yapmayı elbette severim fakat eğer işim varsa az çalışmayı asla kabul edemem. Ne iş yapıyorsak en iyisini yapmaya yorarsak kafamızı zaten farklı hale geliyoruz.