Gazete Vatan Logo

Aşkımı emeğimle büyütürüm

Şevval Sam, oyunculuğu ve müziğiyle göz dolduruyor. Birbirinden güzel aşk şarkılarına imza atan Sam, “Aşk beni yaratıcı kılıyor. Aşka mutlaka emek veririm. Başka neye emek vermek bu kadar değerlidir ki?” diyor

Aşkımı emeğimle büyütürüm

Aşk Olsun single’ını yapma fikri nereden çıktı? Nelerden ilham aldınız?

Geçen Haziran ayında, Bodrum Masalı setinde bir gün ışık şefi Pascal (İlker) yanıma yaklaşıp, yine yapım ekibimizde görevli eşi Gaye ile evlilik yıldönümlerinin yaklaştığını söyledi ve ne yapsam sürpriz, diye sordu. Ben de ona bir şiir yazarsa besteleyebileceğimi söyledim. Ciddi misin dedi. Tabi dedim. Duygularını anlatan bir şiir yazdı, onun duygusu üzerinden onlara yıldönümü hediyesi bir şarkı yaptım. Gizli gizli mesajımızı kaydettik. O gün geldiğinde İlker, eşi Gaye'ye sürpriz mesajımızı izlettirip bu şarkıyı hediye etti. Gaye ilk şokunu atlattıktan sonra ağlamaya başlamış, o anı kaydedip bana yolladı İlker, ben de izlerken ağladım. Sonra onların da izniyle bu şarkıyı tüm sevenlerle paylaşmaya karar verdik. Bunun için de Sevgililer Günü'nü seçtik.

Nasıl bir parça oldu?

Mutlu bir şarkı oldu. Şahane de bir hikayesi var. Gerçek yani. Hesapsız kitapsız. Daha ne olsun?

Sevgililer Günü için sevenlerinize hediye ettiğiniz bir parça oldu. Peki ya sizin aldığınız en güzel 14 Şubat hediyesi neydi?

Haberin Devamı

Belki de, bugüne özel hiç hediye almamış olabilirim. Çünkü hatırlamıyorum. Bana her gün sevgililer günü zaten.

Bu günün anlam ve önemine inanıyor musunuz?

Her günü özel kılma eğiliminde biri olarak aslında özel günleri pek önemsemiyorum. Ama neticede aşka dair bir gün olması, o gün sürpriz yapacakların heyecanı, hediye veya organizasyonun yarattığı sevinç gibi şeyler güzel mutluluklar. Monotonlaşma eğilimine girebileceklere, aşk tazelemek için bir fırsat.

"En zayıf noktam çocuğum. Onunla ilgili her şeyde zayıf düşüyorum."

Aşk üzerine konuşmak gerekirsek neler söylersiniz?

Hayat bir tekamül süreci. İnsan kendini nasıl yapılandırırsa, temas ettiği şeyi de ona dönüştürüyor. İnsan kendi gibi sever, kendi gibi kızar, kendi gibi affeder, kendi gibi aşık olur. Aşk da her şeyde olduğu gibi tek kişilik aslında.

Sizin aşkı yaşama haliniz nasıl?

Aşka dair her şey benim yaratıcı enerjiye temas etmemi sağlıyor. Bunun için İlla aşık olmam gerekmiyor. Başkalarının aşkı da beni yaratıcı kılabiliyor. Şarkıda olduğu gibi. Aşık olduğumda ise o aşka mutlaka emek veririm. Başka neye emek vermek bu kadar değerlidir ki bu hayatta? Kaldı ki ben ailemi de, arkadaşlarımı da, kedilerimi de, işimi de aşkla seviyorum. Emek vermek, aşkı daha da büyütüyor içimde..

Haberin Devamı

Bodrum Masalı ile büyük beğeni topluyorsunuz. Bodrum'da olmak oyuncu olarak sizi nasıl besliyor?

Şehir dışı işler genelde düşündürür, ama Bodrum olunca fazla düşünmedim. Bu iklimde olmaya çok ihtiyacım varmış, şehirden uzaklaşmaya, sakinliğe, ayağımı toprağa basmaya, güneşe masmavi gökyüzüne... Hele bir de insan sevdiği işi, güzel insanlarla yapıyorsa, tadından yenmiyor.

Yıldız çok duygusal ve güçlü bir karakter. Yıldızı takdir ettiğiniz ve eleştirdiğiniz yönleri neler?

Evet, dediğiniz gibi Yıldız, kırılgan ama dayanıklı. Çocukları, en zayıf noktası öte yandan son derece gururlu bir kadın. Emek vermeyi tercih eden ancak yapacak bir şey kalmayıp da karar vermesi gerektiğinde, güçlü duruşuyla çocuklarına da rol model olabilen bir anne. İnsan, tek başına daha kolay kalkıyor sorunların altından ama çocukları varsa çaresizlik duygusu daha ızdırap verici oluyor.

Haberin Devamı

Her şeyin hayatta bir karşılığı var

İyi kötü her şey bir şans ve fırsat hayatta; özellikle de kendi iç yolculuğunuza odaklıysanız. O yolculukta her kötü karar da bir sonraki en iyi kararı vermek için bir farkındalık şansı. Aslında “en" diye bir şey yok. Her deneyimin, hayatta bir karşılığı var.

Artık kendimi daha güçlü hissediyorum

Olaylar karşısında ne kadar güçlü buluyorsunuz kendinizi?

Her acının bilgiye dönüştüğünü fark ettiğimden beri daha güçlü hissediyorum kendimi. Ama benim de en zayıf noktam, çocuğum. Onunla ilgili bir sıkıntı olduğunda zayıf düşüyorum. Anne olmak böyle bir şey.

Peki çocuklar demişken, ninni albümünüzden de bahsedelim mi?

Nanninom'u biraz da içinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemin etkilerinden çocukları ruhsal olarak koruma arzusuyla hayata geçirdim. Çocukların başlarına gelen ne varsa yetişkinlerden geliyor. O yetişkinler de, belki çocukluklarında mutlu şarkılar söylememiş diye düşündüm. Çocuklara hayal kurmaya, sevgiye, paylaşmaya dair, hikayeler anlatır, şarkılar söylersek o kadar iyi. Çünkü onlar geleceği inşa edecek çocuklar.

Haberin Devamı

Tabiatın içinde zaman geçiriyorum

Bodrum'da çekim olmadığı zamanlar, tabiatın içinde daha fazla zaman geçirebiliyorum. Nanninom için çalışma fırsatını buldum burada ve projeyi burada bitirdim. Bahçe işi ile uğraşmak hep çok sevdiğim bir şeydi, burada ona da zaman buluyorum.

İşimde sabırlı olamıyorum

Gerçekleştirmek için beklediğiniz planlar, projeler var mı?

Bende proje çok. Yeter ki uygun koşullar, zaman ve sağlık olsun. Çalışmadan, üretmeden durabilen biri değilim. Tek kötü tarafım, bir çok yerde gösterdiğim sabrı işimde gösteremiyorum. Aklıma gelen her projeyi hemen hayata geçirmek istiyorum.