Gazete Vatan Logo

Aşkı için tahtı bırakmıştı! 'Çocuk kraldan değil' skandalı

Malezya Kralı 5. Muhammed ve Rus güzellik kraliçesi Oksana Voevodina hakkında yeni iddia gündeme bomba gibi düştü.

Aşkı için tahtı bırakmıştı! 'Çocuk kraldan değil' skandalı

27 yaşındaki Rus güzellik kraliçesi Oksana Voevodina, Kasım 2018'de 49 yaşındaki Malezya Kralı Sultan 5. Muhammed ile Rusya'nın başkenti Moskova'da evlenmişti.

Malezya Kralı 5. Muhammed ile evlenen Rus güzellik kraliçesi Oksana Voevodina din değiştirerek Müslüman olmuştu, Malezya Kralı Sultan 5. Muhammed de evliliğin ardından tahttan feragat etmişti.

Kasım 2018'de Rusya'nın başkenti Moskova'da evlenen ve 21 Mayıs tarihinde erkek çocuğu sahibi olan 49 yaşındaki Malezya Kralı Sultan 5. Muhammed ve 27 yaşındaki Rus güzellik kraliçesi Oksana Voevodina'nın geçtiğimiz günlerde boşandığı ortaya çıktı.

Malezya Kralı Sultan 5. Muhammed'in avukatından yapılan yeni açıklamada, 2 aylık olan çocuğun Malezya Kralından olmayabileceğine dair mesajlar verildi.

Straits Times'a konuşan ve boşanma haberlerini doğrulayan avukat, çocuğun Kral'dan olduğuna dair objektif bir kanıtın olmadığını söyledi.

Avukatın açıklamalarının aksine Oksana Voevodina Moskova'da kaldığı evden bugün yeni fotoğraflar paylaştı ve, "Oğlumun damarlarından Malezya Kanı aktığı için gurur duyuyorum. Onu aşkına layık olacak şekilde büyütmek için her şeyi yapacağım" dedi fakat Kral ile ilgili yorumda bulunmadı.

Haberin Devamı

İkilinin boşanma sebebinin, 27 yaşındaki Rus güzellik kraliçesi Oksana Voevodina'nın daha önce katıldığı bir televizyon programında bir yarışmacıyla cinsel ilişkiye girdiği görüntülerin tekrar servis edilmesi sonucu gerçekleştiği öne sürülmüştü.

Malezya basınında yer alan haberlere göre çift Şeriat kuralları çerçevesinde boşandı. Basına sızan 22 Haziran tarihli boşanma belgesinde Oksana Voevodina yeinden kızlık soyadı olan Gorbatenko'yu almıştı.

Oksana Voevodina'nın sosyal medya hesabında boşanmaya dair herhangi bir detay bulunmuyor.

Kral ile evliliğin ardından Malezya'daki çeşitli saraylarda yaşamaya başlayan Oksana Voevodina evliliğinin bilinmeyenlerini Instagram hesabı üzerinden anlatmıştı.

"2017 yılında Avrupa'da tanıştık" diyen Oksana Voevodina, "Onunla mücevher işiyle uğraşan ortak arkadaşımız Jacob Arabo aracılığıyla tanıştım. Daha sonra beraber akşam yemeği yedik ve bana Malezya Kralı olduğunu söyledi" dedi ve şu şekilde devam etti:

Haberin Devamı

"Bu sözleri şaka sandım ve ben de Moskova'nın Kraliçesi'yim diyerek şakaya karşılık verdim. Tüm akşam konuştuk ve numaralarımızı paylaştık. Bir süre sonra yeni arkadaşımın görevini haberlerden duydum"

Oksana Voevodina'nın ortak arkadaşımız dediği Jacob Arabo'nun Kanye West gibi çok sayıda ünlü isme zamansız parçalar tasarladığı biliniyor. İletişimi telefonla sürdüren ikili bir süre sonra her gün telefonda konuşur hale geldi ve tekrar yüz yüze buluşmak istedi.

Dünyanın çok ayrı iki ucunda yaşadıklarını belirten Oksana Voevodina Rusya dışında da birçok giyim firmasının kendisine yıllık anlaşmalar teklif ettiğini belirtti ve ardından New York'a gitti.

Gelecekteki eşinin bu karar sebebiyle oldukça üzgün olduğunu belirten Oksana Voevodina, Kralın kendisi ile buluşmadan karar vermemesini rica ettiğini söyledi.

Ailesi ile beraber Malezya'ya davet edilen Oksana Voevodina, Malezya'ya annesiyle beraber gitti ve orada oldukça keyifli vakit geçirdi. Malezya Kralı 5. Muhammed'le geçirdiği romantik geceyi unutamadığını söyleyen Oksana Voevodina, Kralın ilk görüşte kendisine aşık olduğunu itiraf ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Aşk hikayesinin bu şekilde başladığını anlatan Oksana Voevodina artık Malezya'nın oğlunun ana vatanı olduğunu ve oğlunu gördükçe ne kadar doğru bir karar verdiğini vurguluyor.

Oksana Voevodina'nın geçtiğimiz ay yayınladığı son paylaşımında, "Eşine gerçekten aşık olan erkek aşkı için her şeyi yapar. Güçlü ve sağlıklı ilişkinin temeli aşk ve değer vermektir. İyi bir koca her zaman eşine iyi davranır ve onu destekler. Daima onun nasıl hissettiğini merak eder ve yorgun olduğunda ona bakar. Daima sözünü yerine getirir..."

"Ailesi için daima sorumluluk alır ve bu sorumluluğu eşinin omuzlarına yüklemez. Hamilelik süresince eşine daha fazla değer verir, hediyeler alır ve ilgilenir. İlişkiler insanların birbirini nasıl desteklediği ve anladığına dayanır. Aile, iki kişinin birbirlerine duyduğu karşılıksız aşkın sonucudur" yazmıştı.

Haberin Devamı

Malezya Kralı Sultan 5. Muhammed ülke tarihinde tahttan feragat eden ilk isim olmuştu.

5. Muhammed'in aşkı için tahttan feragat etmesiyle beraber tahta Pahang Sultanı Abdullah Sultan Ahmad Shah geçmişti.

1957 yılında İngiltere'den bağımsızlığını ilan eden Malezya'da o tarihten bu yana ülkedeki dokuz etnik Malezya eyaleti hükümdarlığından bir üye her beş yılda bir dönüşümlü olarak tahta geçiyor.