Gazete Vatan Logo

Askerlikle ilgili flaş gelişme!

Askere alma işlemlerinin yapıldığı sistem, modernize ediliyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlik yükümlüleri işlemlerinde kolaylık sağlayacak yeni bir sistem getirilmesi için çalışma sürdüğünü açıkladı.

Yılmaz, bakanlığı ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın yeni bir projeyi hayata geçireceğini belirterek, "Askere alma işlemlerindeki belge eksikliklerinin sorgulanabilmesi, vatandaşların terhislerinden itibaren yaş sınırı dışına çıkıncaya kadar yoklama ve erteleme işlemlerinin internetten yapılabilmesi hedeflenmektedir" dedi.



Yılmaz, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin askerlik işlemlerine ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Yılmaz, MSB Askere Alma Daire Başkanlığı (ASAL) ile askerlik şubeleri arasındaki bilgi paylaşımının elektronik ortamda yapıldığını hatırlattı. e-devlet üzerinden de askere sevk işlemleri, randevu alma, askerlik durum belgesi alma, sevk öncesi hazırlık işlemleri, sınıflandırma, bakayaların ülke genelinde aranmasının sağlanması, öğrencilerin askerlik durumlarının sorgulanması gibi konuların işlemlerinin yapıldığını hatırlattı.

DAHA DA KOLAYLAŞACAK

Yılmaz, ASAL Daire Başkanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı kanalıyla, "MSB Modernizasyon" projesi çalışmalarının yürütüldüğünü ifade ederek, "Proje ile mevcut MSB geliştirilerek vatandaşların asker alma işlemlerindeki belge eksikliklerine ilişkin sorgulamaların yapılalbilmesi, yurtdışında ikâmet eden yükümlüllerin askerlik işlemlerinin yapılabilmesi, tescil belgeleri gibi hizmetlerin sunumu, vatandaşların terhislerinden itibaren yaş sınırı dışına çıkıncaya kadar yoklama ve erteleme işlemlerinin internet genel ağ ortamında yapılabilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Haberin Devamı