Gazete Vatan Logo

Askerlik yerleri belli oldu! 98/4 askerlik yeri sorgula - E devlet giriş

98/4 Askerlik yerleri için meraklı arayış başladı. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan askerlik yerleri, e devlet sistemi üzerinden sorgulanıyor. 2018 yılının son celp dönemi olan Kasım celbinde askere alınacak olan adaylar, merakla araştırıyor. Peki e devlet sistemine nasıl girilir? E devlet şifresi olmayanlar ne yapmalı?

Askerlik yerleri belli oldu! 98/4 askerlik yeri sorgula - E devlet giriş

Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 98/4 askerlik yerlerinin belli olacağı tarih daha öncesinden duyurulmuştu. Kasım celbinde birinci grupta sevke tabi olanlar, sevk işlemlerini 15 Ekim yani bugün itibariyle e devlet sistemi üzerinden sorgulayabilecek.

E DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

E-Devlet, turkiye.gov.tr adresinden hizmet verir. Sitenin üst köşesinde sisteme giriş seçeneği vardır. Bu kısma tıklandığında ekrana giriş seçenekleri gelir. Giriş yapmak için e-Devlet şifresi, internet bankacılığı bilgileri, T.C. kimlik kartı, e-imza ve mobil imza seçenekleri mevcuttur. Giriş yapılması sırasında sistem, güvenlik kodunun da girilmesini talep eder.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Sisteme giriş yapmak için gerekli yöntemli biri olan e-Devlet şifresi PTT şubelerinden temin edilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan fotoğraflı bir kimlik kartı ibraz edilerek alınan şifre görevli memur tarafından kapalı bir zarf içerisinde teslim edilir. Sisteme ilk giriş sırasında bu şifrenin değiştirilmesi talep edilir. Şifrenin unutulması halinde aynı adres üzerinden şifrenin yenilenme imkanı vardır. Bu seçeneği kullanmak için sisteme giriş sırasında cep telefonu bilgilerinin girilmiş olması gerekir. Aksi halde tekrar PTT şubesine giderek yeni şifre alınması gerekir.

Haberin Devamı

E - DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

98/4 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

3. KASIM 2018 ER CELBİNDE SEVKE TABİ YÜKÜMLÜLERDEN;

A. BİRİNCİ GRUPTA SEVKE TABİ OLANLAR SEVK İŞLEMLERİNİ E-DEVLET ÜZERİNDEN 15-31 EKİM 2018, ASKERLİK ŞUBELERİNDEN 15 EKİM - 01 KASIM 2018,

B. İKİNCİ GRUPTA SEVKE TABİ OLANLAR SEVK İŞLEMLERİNİ E-DEVLET ÜZERİNDEN 20 KASIM 2018 - 05 ARALIK 2018 DAHİL, ASKERLİK ŞUBELERİNDEN İSE 20 KASIM 2018 – 06 ARALIK 2018 TARİHLERİ ARASINDA YAPTIRABİLECEKLERDİR.