Gazete Vatan Logo

Askerlik yeri sorgulama (97/1 askerlik yeri sorgulama) E-Devlet

Binlerce kişi tarafından merakla beklenen askerlik yerleri açıklandı. 97/1 askerlik yeri sorgulaması e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. İşte askerlik yerlerinin sorgulanmasıyla ilgili tüm detaylar...

Askerlik yeri sorgulama (97/1 askerlik yeri sorgulama) E-Devlet

Asker adaylarının heyecanla açıklanmasını beklediği askerlik yerleri belli oldu. Vatanı korumak için Türkiye'nin farklı illerine gönderilecek olan askerler nereye atandığını e-devlet sistemi üzerinden öğrenebiliyor. Askerlik yerleri, tarih ve yol bilgisi durumlarını aşağıdaki linkten sorgulayabilirsiniz.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Askerlik yerlerini öğrenmek için e-devlet resmi internet sitesine girerek T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılması yeterlidir.

2017 CELP DÖNEMLERİ

1997 yılında doğanların askere alım işlemleri 2017 yılı itibariyle başladı. 2017 yılı celp dönemleri içinde geçmiş yıllarda olduğu gibi yine 4 ayrı celp ayında alıp yapılacaktır. Bu aylar başta 1. celp dönemi olan Şubat celbi, sonrasında 2.celp dönemi olan Mayıs Celbi, sonrasında 3.celp dönemi olan Ağustos celbi ve en sonra 4.celp dönemi Kasım ayı celp dönemlerinden oluşmaktadır. 4 celp ayı kendi içlerinde de A ve B grubu olarak 2 ayrı kısma ayrılabilmektedir.

Haberin Devamı