Gazete Vatan Logo

Askerlik Yeri Ve Durumu E Devlet İle Sorgula

Askerlik sorgulaması askerlik yaşına gelmiş her Türk gencini ilgilendirmektedir. Askerlik yoklamasını yaptırmış ve vatani görevini nerede yapacağını merak edenler haberimizdeki detayları inceleyerek sorgulamalarını kolaylıkla yapabilirler. E-devlet şifresi kullanılarak yapılan sorgulama için detaylara geçelim.

Ülkemizde askerlik ile ilgili işlemlerin artık internet üzerinden yapılabilmesi mümkün hale getirilmiştir. Bu konuda E-Devlet üzerinden sağlanan hizmetler sayesinde askerlik durumundan askerlik yeri öğrenmeye kadar tüm bilgiler sorgulamaya açılmıştır. Ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetler ile birlikte askerlik şubelerinize gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden bu bilgileri edinmeniz mümkündür. Bu tüm vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Özellikle çalışan kişiler izin almaya gerek kalmadan askerlik işlemlerini çözebilir.

ASKERLİK SORGULAMA


ASKERLİK PARASI SORGULAMA

E DEVLET

Askerlik Yeri Sorgulama

Askerlik yeri sorgulama için vatandaşların E-Devlet sistemine giriş yapması yeterli olmaktadır. E-Devlet sisteminde yer alan Milli Savunma Bakanlığı’nın menüsündeki işlemler üzerinden tüm askerlik işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu bakımdan gerek askerlik yeri sorgulama gerekse de adres ve telefon bilgileri gibi detaylara ulaşabilirsiniz. Askerlik alımları dönem dönem olarak yapılır ve halk arasında buna celp adı verilmektedir. Bu bakımdan kişiler askerlik yerini öğrenmesi için bu celp dönemlerinin açıklanması ve yer bilgilerinin açıklandığının ilan edilmesi ile birlikte portala giriş yaparak öğrenmesi mümkündür.

E-Devlet portalı üzerinden bu şekilde bilgi almak isteyen kişilerin, E-Devlet portalına giriş yapması gerekmektedir. Her ne kadar ücretli olmasa da E-Devlet portalına giriş yapılması için üyelik işlemlerinin halledilmesi gerekmektedir. Bu işlemler yapılmanda haberimizde belirttiğimiz sorgulama ekranlarına ulaşabilmeniz mümkün olmayacaktır. Bu bakımdan kişilerin E-Devlet üyeliği ile giriş yapması gerekmektedir. Üyeliği olmayan kişilerin ise ilk olarak PTT şubelerine gitmesi ve buradan şifre alması gerekir. Bu şifre işlemlerini yaparken, şifre için gerekli ücreti de yatırmanız gerekmektedir. Ayrıca kişilerin bizzat kendisini başvuru yapması gerekir. Başkası için E-Devlet şifresi alınması mümkün değildir. Bu işlemleri belirtilen şekilde yaparak E-Devlet portalına giriş yapabilir ve askerlik yeri sorgulama dışındaki devlet hizmetleri için de portalı kullanabilirsiniz.

Askerli Yeri Öğrenme

Bunun yanında askerliğin çıktığı ve yapılacağı yer ile ilgili bilgi alma konusunda da internet üzerinden yararlanabilirsiniz. İnternet üzerinden sorgulamalar yaparak askerlik yapacağınız yerin tam adresini, ulaşım bilgilerini öğrenebilir ve bu sayede rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca özellikle çarşı izinleri ve alışverişlerinizi için bölgedeki seçenekleri öğrenerek, bölge hakkında genel bir bilgi alabilir ve hiçbir şekilde zorlanmadan tüm işlerinizi bu bölgede halledebilirsiniz.Askere gidecek olan vatandaşlar bu haberimiz sayesinde askerlik ile ilgili tüm işlemlerinizi internet üzerinden halledebilmektedir. Bu sayede eski zamanlarda yaşanan sorunları yaşamadan askerlik işlemlerinizi kolayca çözümleyebilir ve tüm bilgilere erişim sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı