Gazete Vatan Logo

Askerler uğurladı

Askerler uğurladı

Tedavi gördüğü Haydarpaşa GATA Hastanesi’nde perşembe günü hayatını 90 yaşındayken kaybeden 12 Eylül askeri darbesinin komutanlarından eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya dün toprağa verildi. 90 yaşında ölen Şahinkaya için sabah saat 10.00’da Selimiye Kışlası 1. Ordu Komutanlığı’nda askeri tören düzenledi. Basına kapalı gerçekleşen törenin ardından Tahsin Şahinkaya’nın Türk bayrağına sarılı naaşı askeri tören mangası tarafından Üsküdar Selimiye Camii’ne getirildi. Şahinkaya’nın eşi Sema Şahinkaya, oğlu Serdar Şahinkaya, Kızı Sevgi Kartal ve damadı Mustafa Kartal burada taziyeleri kabul etti. Eşi Sema Şahinkaya ve kızı Sevgi Kartal cenazeye tekerlekli sandalyeyle getirildiler.

Karacaahmet’e gömüldü

Helallik alınmasının ardından Tahsin Şahinkaya için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Daha sonra Şahinkaya’nın cenazesi top arabasına konularak Selimiye Kışlası’na götürüldü. Cenazeye katılanlar top arabasının arkasından yürüyüş korteji oluşturarak kışlaya yürüdü. Askeri törenin ardından ise Şahinkaya’nın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şengör’den yine çelenk

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenazesine ‘Sana Müteşekkiriz Nur İçinde Yat Komutanım’ yazılı çelenk gönderen Prof. Dr. Celal Şengör, Şahinkaya için de ‘Sana da şükran borçluyuz, sonsuz devriyen kutlu olsun komutanım’ yazan çelenk gönderdi.