Gazete Vatan Logo

Askerle kamyoncu karşı karşıya

Brezilya’da Devlet Başkanı Temer, artan yakıt fiyatlarını protesto için greve giden kamyon sürücülerine müdahale etmeleri için orduyu devreye soktu

Askerle kamyoncu karşı karşıya

Brezilya’nın pek çok kentinde yolları kapatarak dizel fiyatlarındaki artışı protesto eden kamyon sürücülerinin grevi 6. gününe girerken, Devlet Başkanı Michel Temer orduya ve güvenlik güçlerine, kamyonculara müdahale ederek yolları açma talimatı verdi. Temer’in talimatı, ülkenin ikinci büyük kenti Sao Paolo’da yerel yönetimin grev nedeniyle olağanüstü hal ilan etmesinin ardından geldi. Belediyeden yapılan açıklamada, grev nedeniyle yaşanan yakıt sıkıntısının artması durumunda, benzin stoklarına el konulabileceği ve kamu personeline tatil verilebileceği kaydedildi.

Temer, az sayıdaki kamyoncuların, işlerini yapmak isteyen diğer kamyonculara engel olduğunu belirterek, buna hakları olmadığını ifade etti. Kamyoncular Derneği ise, yaklaşık 600 bin kamyoncuyu temsilen yaptığı açıklamada, fiyatlarda indirime gidene kadar geri çekilmeyeceklerini duyurdu.

İşe yaramadı

Devlete ait petrol şirketi Petrobras’ın grevden dolayı, dizel fiyatlarında yüzde 10 indirim yaptığını açıklamasına rağmen kamyoncular, bunun bir anlaşmayı temsil etmediğini belirterek, grevi sonlandırmadı. Petrobras yöneticilerinden Pedro Parente, dizel fiyatlarının 15 gün boyunca sabit tutulacağını belirterek, “Bu, istisnai bir önlem. Şirketin fiyatlandırma politikasını değiştirdiği anlamına gelmiyor” demişti. Parente, bu durumun hükümete, kamyon sürücüleri ile görüşmek için 15 gün vereceğini kaydetmişti.

Haberin Devamı