Gazete Vatan Logo

Askeri üsleri fotoğraflayan iki Yunan serbest!

Türk-Yunan ilişkilerinde gelinen nokta askeri alana da yansıdı. 'Ajan' şüphesiyle yakalanan 2 Yunan, 1 gecelik gözaltıdan sonra bırakıldı

Aydın'daki 54002'nci Mühimmat Bölük Komutanlığı'nın önünden geçen 43 BA 2784 plakalı araçtan fotoğraf çekildiğini fark eden nizamiye nöbetçisi er, olayı üstlerine bildirdi. Baltaköy istikametine giden araç bir süre sonra geri dönünce nöbetçi askerler tarafından durdurulmak istendi. Ancak durmayan araç, Çine yönüne hızla gitmeye başladı. Çine Jandarma Bölük Komutanlığı ekiplerince durdurulan araçtaki Evangelos Polyzos (42) ile Konstantinos Tompouloklou (45) gözaltına alındı. İki Yunanlı'nın üzerinden biri dijital iki fotoğraf makinesi, beş cep telefonu, bir dürbün, Ege kıyılarını gösteren üç harita, bir ses kaydı cihazı ve uydu bağlantılı cep telefonu çıktı. Yunanlıların kaldıkları otel odalarım arayan MİT ve jandarma görevlileri, ses kaydı yapılan iki mikro kaset ele geçirdi. Kamera kayıtlarında, ASDEM veya İSDEM Fabrikası, Ortaköy Boğazı, tank taburları, termik santral, deniz kıyısındaki bir depo ve bazı limanların detaylı görüntüleri tesbit edildi.

"İş yapmak için geldik"
'Ajan' olabilecekleri şüphesiyle yakalanan 2 Yunan, ifadeleri alındıktan sonra Aydın Adliyesi'ne sevkedildi. Polyzos, Yunanistan'ın Ankara Konsolosluğu'nda 3 yıl çalıştıktan sonra ayrıldığım söylerken, işadamı olduğunu belirten Tompouloklou Türkiye'ye iş yapmak ve Türk işadamlarını tanımak için geldiğini ifade etti. 'Askeri alanda izinsiz fotoğraf çekmek' suçundan tutuksuz yargılanmalarına karar verilen Yunanlılar, İzmir'den gelen Yunanistan Konsolosluğu görevlilerine teslim edildi.

Haberin Devamı