Gazete Vatan Logo

Askeri cezaevinde yasa dışı dinleme!

Hasdal’da yapılan konuşmaların internete sızması, askeri cezaevlerinde de yasadışı dinleme olduğunu ortaya çıkardı.

ANKARA- Üç gün içinde 4 muvazzaf Generalin ses kayıtlarının ortaya çıkması, ‘’Askeri Cezaevlerini kim dinliyor?’’ sorusuna yol açtı. Hasdal ve Hadımköy’de tutuklu bulunan muvazzaf askerlerin görüş ya da koğuşlarında yaptıkları konuşmalara ilişkin ses kayıtları, askeri cezaevlerinde de dinleme olduğu şüphesini doğuruyor.

Son olarak Balyoz davasından tutuklu bulunan Orgeneral Bilgin Balanlı’nın ses kaydı ortaya çıktı. Balanlı bir süre önce Hasdal Cezaevinden, eski 1’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Karargâh Binasında bulunan Hadımköy cezaevine sevkedilmişti. Balanlı’ya ait olduğu öne sürülen bu konuşmaların mahiyeti, cezaevinde yapıldığını gösteriyor.

HEDEF TBMM’DEKİ YASA MI?

Korgeneral Tevfik Özkılıç, Tuğamiraller Aziz Çakmak ve Fatih Ilgar’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarının ardından, Balanlı’ya ilişkin ses kaydında, ‘’Bunun hesabı sorulacak. Bu mahkemeler nereye gider, ne olur, belli değil. Bu kadar kişiyi alıp da 'siz suçsuzmuşsunuz pardon' demeleri mümkün değil. Aylarca sizi suçsuz yere içeride tutmuşuz' diyebilir mi bir hükümet? Ya mahkemeyi bitirmeyecek, uzatacak, ya kapsamlı bir af çıkaracak. 'Bunlar suçlu da ben affettim bakın'. Kimden soracağız bunun hesabını?" deniyor.
Son günlerde Generallerin ses kayıtlarının daha sık ortaya çıkması ve bu ses kayıtlarının tümünde de, ‘’Hesap soracağız’’ biçiminde mesajların olması dikkat çekiyor. Gelişmelerin, halen TBMM’de bulunan ve bu tür ses ve görüntüleri suç sayan yasal düzenlemeyi engellemeye yönelik bir girişim olduğu da savunuluyor.

Haberin Devamı