Gazete Vatan Logo

Asker uğurlama faciaya döndü

Arkadaşlarını askere gönderen üç gencin bulunduğu otomobil, belediye otobüsüyle çarpıştı. Üç genç öldü, otobüsteki 30 yolcuyu ise korkuluklar kurtardı

Asker uğurlama törenlerinde yaşanan taşkınlıklar bu kez bir faciaya neden oldu. Unkapanı Köprüsü’nde meydana gelen olayda facianın büyümesini ise köprü korkulukları engelledi. Önceki gece, askere giden arkadaşlarını Esenler Otogarı’ndan yolcu eden bir grup genç, araçlarıyla konvoy oluşturarak Fatih’e doğru yola çıktı. Konvoy, Unkapanı Köprüsü’ne geldiğinde Bahri Atam’ın kullandığı otomobil, aşırı hızın etkisiyle karşı şeride geçti ve Beylikdüzü-Taksim hattında çalışan Erdinç Korkmaz yönetimindeki belediye otobüsüyle çarpıştı.

Korkuluklarda durdu

İçinde üç gencin bulunduğu otomobil 100 metre sürüklendikten sonra durabildi. İçinde 30 yolcunun bulunduğu iki katlı otobüs ise köprünün bariyerlerine takılarak suya gömülmekten kurtuldu. Feci kazada otomobil sürücüsü Bahri Atam ile Aytaç Kır, olay yerinde, Ömer Çakır ise kaldırıldığı Taksim Hastanesi’nde can verdi. Kazada otobüs şoförü Erdinç Korkmaz ile yolcular Nurettin Çaylak, Hüseyin Can ve Ercan Şengezer hafif yaralandı. Otomobilde sıkışan Kır ve Atam’ın cesetleri olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucunda çıkarılabildi. Atam ve Kır’ın cesetleri Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Gençler polisi suçladı

Asker uğurlaması konvoyunda bulunan gençler ile kazayı duyarak olay yerine koşan kazazedelerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Konvoydaki gençler itfaiye araçlarına ve polise saldırdı. Öfkeli kalabalık, kazadan kendilerini durduran polisi sorumlu tuttu. Üç gence mezar olan otomobilde kazadan hemen önce iki gencin daha bulunduğu öğrenildi. Serhat Akman isimli gencin araçtan sarktığı için polis tarafından uyarıldığı ve Akman’ın kazadan kısa bir süre önce araç değiştirerek konvoydaki bir başka otomobile geçtiği, bir başka gencin ise bir arkadaşıyla görüşeceğini belirterek gençlerden ayrıldığı öğrenildi. Otobüs yolcuları ise “Otomobil hatalıydı. Otobüs Taksim istikametine ilerlerken karşı yönden bizim bulunduğumuz şeride geçti. Otobüste bulunanlar kazayı hafif sıyrıklarla atlattı” dedi. Ancak otobüs şoförü Erdinç Korkmaz çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı