Gazete Vatan Logo

Terör örgütü PKK'nın katlettiği anne ve 11 aylık bebeği son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya son yolculuğa uğurlandı. Sivas'ın Şarkışla ilçesinde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "Kardeşlerim idam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur, onaylarım. Ve bununla ilgili de inşallah atacağımız adımlar yakındır" dedi.

Terör örgütü PKK'nın katlettiği anne ve 11 aylık bebeği son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesi Susak Deresi mevkisinde meydana gelen olayda üs bölgesinde görevli Astsubay Çavuş eşi Serkan Karakaya'yı ziyaretten dönen Nurcan Karakaya (25) ve yanındaki 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya'nın bulunduğu otomobilin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirildi. Olayda, Nurcan Karakaya ve oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya şehit oldu. Terör örgütü PKK'nın katlettiği anne ve bebeği için ilk tören Hakkari'de düzenlendi. Nurcan Karakaya ve minik Mustafa Bedirhan'ın naaşları toprağa verilmek üzere Sivas'ın Şarkışla ilçesine getirildi.
TÖRENE ERDOĞAN DA KATILDI
Cenaze töreni Şarkışla Kaymakamlık binası önünde düzenlendi. Şarkışla halkı da büyük bir kalabalıkla cenazeye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yer aldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan hain saldırıda eşi ve bebeğini kaybeden astsubay Serkan Karakaya ve acılı aileye başsağlığı diledi.
'İDAM KONUSUNDA YAKINDA ADIMLAR ATILACAK'
Şehit anne ve bebeğinin tabutuna omuz veren Erdoğan cenaze namazının ardında yaptığı konuşmada terör örgütünün kanlı yüzüne vurgu yaptı. İdam konusunda adımlar atılacağını duyuran Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Saygıdeğer kardeşlerim, hanımefendiler beyefendiler, aziz Müslümanlar her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize, öbür taraftan Bedirhan Mustafa yavrumuza bu iki şehidimize öncelikle Allah’tan rahmet diliyoruz.
Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz.
Yerleri belli ve peygamberimize komşu. Böyle bir makama uğurluyoruz. Ancak burada bir gerçeği, sizlerin şahsında tüm milletimize, dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. O da şudur. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katili olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz.
Tabi bunların inine girdik, girmeye devam ediyoruz. Devam edeceğiz. Bunların peşini bırakmak yok. Özellikle son haftalarda son yıllarda ne denli onlar kaçıp biz kovalıyoruz biliyorsunuz. Ve bunlarla mücadelemiz inşallah son terörist kalıncaya dek devam edecek.
Her ne kadar birileri bu bölücü terör örgütünün yanında olmak suretiyle bunlara yol veriyor, yol açıyorlarsa da ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Biz bunların peşini bırakmayacağız.
Kardeşlerim idam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur, onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz. Ve biz biliyoruz ki, bunlar bu yaptıkları katliamla bedelini aynen ödemek durumundadırlar. Ve bununla ilgili de inşallah atacağımız adımlar yakındır.
Şunu bilmenizi istiyorum, Hans ne der, Corç ne der biz buna bakmayız. Allah ne der biz buna bakarız. Biz şehide ve yavrusunu uğurluyoruz. Ama Serkan yavrumuza da sabırlar diliyorum. Biliyorum ki sizler oradaki bu görüşmeyle birlikte belki sizin o çağrınıza karşı farklı bir sada ile gelmenin o da huzuru içinde oldu. Ama bundan dolayı da hiç rahatsız olmayacağız. Çünkü bu yolculuk farklı bir yolculuk. Bunlar birer vesileydi.
O GÜN BENİ ÇOK ÖPTÜ

Cenazede konuşan Astsubay Serkan Karakaya, "Lanet olsun bu adamlara. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımıza, Milli Savunma Bakanımıza güveniyoruz. Söyleyecek çok da bir şey yok. O gün özlemiş beni, çocuk da özlemiş. Gelme desem de geldiler yine. Son gün çocuğum beni çok öpmezdi normalde. O gün hep öptü beni. Allah bunların en kısa zamanda belasını versin." dedi.
Sürpriz yapmak istemiş
Üs bölgesinde görev yapan Astsubay Çavuş Serkan Karakaya eşinin kek, börek ve pasta yaparak kendisine ve silah arkadaşlarına sürpriz yapmak istediğini söyledi. Vatana iki can feda ettiklerini söyleyen Karakaya, "Diyecek bir şeyimiz yok. Vatana iki canımız vardı. İki canımızı verdik. Seve seve feda ettik. Kanını yerde bırakmayacağız. Sürpriz yapmak için yanıma çıkmıştı. 2 saat oturduk. 5 dakika sonra patlama oldu" dedi.


"Biz evlat katili değiliz"
Eşinin gidişini üst bölgesinden takip ettiğini anlatan Karakaya, "Ben zaten üst bölgesinden takip ediyordum eşimi araç geçti kaybolduğu noktada patlattılar zaten, silahımı aldım indim. Allah onları kahretsin. Biz evlat katili değiliz. Kanını yerde bırakmayacağız gelip benden sorsalardı çocuğumdan eşimden sordular. Vatan sağolsun. Vatan yolunu iki canımız feda olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı