Gazete Vatan Logo

Aşk acısını dindirecek besinler

Aşk acınızı doğru besinleri tüketerek dindirin… Doktor Gönül Ateşsaçan, vücudumuzun endorfin ve serotonin salgılamasına neden olacak besinlerin aşk acısına iyi geleceğini anlattı…

Aşk acısını dindirecek besinler

Aşk acısı çeken kişi kendisini mutsuz ve güvensiz hisseder. Endorfin ve serotonin salgılamamıza neden olan besinler kişiye mutluluk verir. Omega 3 içeren yiyecekleri tüketmemiz ise güven duygumuzu arttırır. Omega 3 depresyon tedavilerinde de kullanılır. Depresyon tedavisini destekler, sakinleşmeye yardımcı olur.Triptofan olarak adlandırdığımız bir çeşit amino asit içeren besinler ise serotonin düzeyini yükseltir. Aşk acısı da kuvvetli bir mutsuzluk ve güvensizlik duygusu yarattığından omega 3 ve triptofan içeren besinler ile enforfin ve serotonin salgılamamıza neden olan yiyecekler, aşk acısının dindirir.

"Omega 3 içeren yiyecekleri tüketmemiz güven duygumuzu artırır."

Omega 3 içeren besinler

Soğuk sularda yaşayan yağlı balıklar (somon balığı), orkinos tipi ton balığı, uskumru, sardalya, hamsi, keten tohumu yağında, ada çayında, kivide, perillada, semizotunda, hurmada yüksek oranda bulunur.

Defne çayı mucizesi

Yine bu dönemde bitki çaylarından melisa ve ada çayını öneriyorum. Sakinleşmemize çok katkı sağlar. Defne çayı ise bu dönemin mucize içeceğidir. Çünkü farkındalığımızı artırıp, gerçek dünyaya dönemimize destek olur.

Haberin Devamı

Acı ve ekşiden uzak durun

Aşk acısı yaşanan dönemde çok acılı ve ekşili yiyeceklerden uzak durmakta fayda var. Çünkü acılı ve ekşili yiyecekler rekabet duygumuzu artırıyor. Böyle bir dönemde kendimizi mutlu ve güvende hissedecek yiyecekler tüketip, huzurlu olmamızı sağlayacak aktiviteler yapmak çok önemli.

Dikkatli tüketin!

Listede yer alan çikolata, fıstık, makarna, dondurma gibi yiyeceklerin kalorisi yüksek. Ayrıca tüm yiyecekler, ölçüsünden fazla tüketildiğinde kilo almamıza neden olur. Bunları dikkatli bir şekilde tüketmeyi ihmal etmeyin. Doğru yiyeceklerin yanı sıra bu dönemde hafif tempolu yürüyüş yapmak, sık sık duş almak, sosyal ortamlardan uzaklaşmamak da çok faydalı olacaktır.

Endorfin ve serotonin

Bilim adamları, içinde endorfin ve serotonin bulunan besinlerin insanları mutlu ettiğini ispatlamıştır. Bu besinlerden; çilek gençleştirir, muz sakinleştirir, üzüm zihni çalıştırır, bitter çikolata ve dondurma mutluluk verir, makarna enerji kazandırır, fıstık beyin ve sinir sitemimize iyi gelir.

Haberin Devamı

Triptofan içeren besinler

Triptofan; uyuşturucu olmayan bir antidepresan olarak işlev gösterir. Anksiyete ve gerilimi azaltmaya yardımcı olur. Serotonin düzeyini de artırdığı için aşk acısı çeken kişinin sakinleşmesinde, kendisini daha mutlu hissetmesinde önemli bir rol oynar. Peynir, süt, et, balık, hindi, muz, hurma, yer fıstığı ve protein yönünden zengin olan tüm gıdalarda bulunur.