Gazete Vatan Logo

Aşırı terlemeye lazerli çözüm!

Medical Park İzmir Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sema Özden aşırı terleme şikayetlerinin lazerli tedavi yöntemiyle giderildiğini söyledi.

Aşırı terleme günlük yaşamda birçok kişiyi olumsuz etkilerken, sosyal hayattan da koparabiliyor. Bu konuda yeni tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Sema Özden, şöyle dedi:

"Günümüzde aşırı terlemelere karşı botilunum toksin enjeksiyonları yapılmakta ancak sonuçları geçici olmakta, kalıcı ve konforlu bir tedavi yöntemi bulunmamaktaydı. Bu amaçla son teknoloji laserlerle artık tek seansta, kalıcı ve yan etkisi bulunmayan bir yöntemle aşırı terlemelerden kurtulmanız mümkün."

Son yıllarda laser lipoliz tedavisinin koltukaltı terlemelerinin kalıcı tedavisinde giderek yaygınlaştığını, ABD ve Avrupa’ da çok popüler bir teknik olduğunu anlatan Op. Dr. Özden, şöyle devam etti:

"Uygulama hastane ortamında yapılmakta, hastanede kalmayı gerektirmez. Uygulamadan sonraki gün işe dönmek mümkün olmaktadır. Genelde tek seansta sonuç alınmaktayken, aşrı terleyenlerde nadiren 2. seansa da gerek duyulmaktadır. Lokal anestezi altında yapılan bir uygulamadır. Sonrasında ağrılı bir işlem değildir. Memnuniyeti yüksek olan bu tedavi yöntemini aşırı terleyen ve kalıcı çözüm arayanlara önermekteyiz."

Haberin Devamı