Gazete Vatan Logo

Aşırı tehdit olursa OHAL yeniden işler

Yeni sistemin ilk kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “18 Temmuz gecesi OHAL’in süresi sona eriyor. Ancak olağanüstü tehditle karşılaşmamız durumunda OHAL mekanizması yeniden hayata geçirilebilir” dedi

Aşırı tehdit olursa OHAL yeniden işler

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de toplandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saat 15.56’da başlayan toplantıyla ilgili açıklama yaptı. “Önümüzdeki günlerde bakanlıklara üst düzey atamalar yapılacak” diyen Kalın, şunları söyledi: İlk toplantının önemli konu başlıklarından biri ekonomiydi. Tüm paydaşlarla istişare halinde belirlenecek orta vadeli bir program önümüzdeki haftalarda hazırlanıp Cumhurbaşkanımıza arz edilecek.

FETÖ’yle mücadele

FETÖ’yle mücadelenin kesintisiz devam edeceğini vurgulayan Kalın, şöyle devam etti: FETÖ liderinin iadesinde daha hızlı adım atılmalı. Terör örgütü liderinin Türkiye’ye iadesi ve Türkiye’de yargılanmasıyla ilgili Amerikalıların bize zaman zaman dile getirdiği birtakım hukuki zorlukların ya da süreçlerin olduğu meselesi var. Artık bu konuda somut adımlar atılmalı. FETÖ liderinin iadesinde biz açıkçası ucu açık bir süreçten yana değiliz. Aynı Münbiç meselesinde olduğu gibi takvimi belli, sonuç odaklı bir sürecinin hayata geçirilmesi bizim temennimiz. FETÖ’cüler ABD’de yaşıyor. Bu konuyu hep dile getirdik ve bunun meyvelerini almaya başladık.

Haberin Devamı

OHAL’le ilgili de açıklama yapan Sözcü, şunları kaydetti: 18 Temmuz gecesi OHAL’in süresi sona eriyor. Şu an itibarıyla 18 Temmuz’da OHAL’in sona erdirilmesi, mevcut yasalar ve kanunlar çerçevesinde terörle mücadelenin devamı öngörülüyor. Bu mücadele kararlı bir şekilde devam edecek. Olağanüstü tehditle karşılaşmamız durumunda OHAL mekanizması yeniden hayata geçirilebilir.

Beştepe’de ilk toplantı

Kabine ilk toplantısını yaptı. Basının karşısına çıkan Kalın, önümüzdeki günlerde kurullara atama yapılacağını söyledi. Kabine toplantılarının haftada ya da 15 günde bir yapılacağını belirtti.