Gazete Vatan Logo

Aşiret düğününde AKP- DTP halayı

AKP'li İzol ile DTP'li Türk, kol kola girip halay çekti

MERSİN'de Şanlıurfalı İzol Aşireti'nin düğününde nikah şahitliği yapan AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ile Mersin'in Merkez Akdeniz Belediye Başkanı DTP'li Mehmet Fazıl Türk, kol kola girip halay çekti. Dolarların havada uçuştuğu düğünde aşiret mensupları, gelin ve damada takı takmak için kuyruk oluşturdu.

İzol Aşireti'nin ileri gelenlerinden Ömer İzol'un oğlu müteahhit Ferit İzol ile bankacı Zümra Ciğer, Sultaşa Otel'in havuz başında düzenlenen görkemli düğünde dünya evine girdi. Oğlunun mürüvvetini gören Ömer- Suzan İzol çifti ile kızlarını gelin veren Behzat- Derya Ciğer çifti davetlilerle yakından ilgilendi. Düğünde çiftin nikah şahitliğini AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülkifar İzol ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yeğeni, DTP Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk yaptı. Nikahın ardından genç çift gecenin ilk dansını yaparken, davetliler dolar yağdırdı. Havaya saçılan dolarları 5 görevli topyaşıp valize koyarken, 3 görevli de valizdeki dolarları düzeltip deste haline getirdi.



Düğünün ilerleyen saatlerinde Şanlıurfa'dan özel getirtilen Aziz Aslan Saz Ekibi sahneye çıktı. Saz ekibinin sahnedeki yerini almasının ardından nikah şahitleri AKP'li Milletvekili İzol ve DTP'li Belediye Başkanı Türk, halay çekmek için havuz başına geldi. Bu esnada İzol ve Türk kol kola girerken, diğer davetliler de akın edip, uzun bir halay oluşturdu. DTP'li Türk eline aldığı mendille halay başını çekerken, düğüne katılanlar burada da dolarları oynayanların üzerine savurdu. Dolarların havada uçuştuğunu gören görevliler beraberinde getirdikleri bavulu pistin ortasına bırakarak, topladıklarını buraya doldurmaya başladı.

TAKI KUYRUĞU

Halayın ardından ise çift düğün pastası için sahneye geldi. Pastayı kesip birbirine ikram eden çiftin dansı sırasında dolar yağmuru bir kez daha başladı. Daha sonra çiftin yakınları ve davetliler takı takma yarışına girdi. Kuyruk oluşturarak altın zincir, bilezik ve kolye ile diğer takıları çifte takan davetliler, gece geç saatlere kadar Şanlıurfalı yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Aziz Aslan Saz ekibinin 5 yaşındaki davulcu üyesi Nuri Aslan da dikkatleri üzerine çekti. Ekibin seslendirdiği her müziğe büyük bir ustalıkla ritim tutturan minik davulcu Nuri Aslan, gecenin ilerleyen saatlerinde yorgun düşerek, görev yaptığı sandalyenin başında uyuya kaldı.

Haberin Devamı