Gazete Vatan Logo

Asıl şok onlara!

Yolsuzluk iddialarına adı karışan ve bakanlık görevinden istifa eden Muammer Güler ve Zafer Çağlayan seçim bölgelerinde kaybetti.

Asıl şok onlara!

Yolsuzluk iddialarına adı karışan ve bakanlık görevinden istifa eden Muammer Güler ve Zafer Çağlayan seçim bölgeleri Mersin ve Mardin'de kaybetti. Mersin'i MHP, Mardin'i Bağımsız aday kazandı.

Gazeteport'un haberine göre, Mersin'de MHP adayı Burhanettin Kocamaz yüzde 31, CHP adayı Macit Özcan yüzde 28, AKP aday Mustafa Sever yüzde 27 oy aldı. AKP bu ilde 3. parti oldu. Yeni Büyükşehir olan Mardin'de ise Bağımsız Ahmet Türk'e yüzde 51, AKP'li Mehmet Kahraman'a yüzde 37 oy çıktı.

SADECE ŞAHİN KAZANDI

Adaylığını koyup kaybeden bakanlar ise Sadullah Ergin ve Binali Yıldırım oldu. Hatay'da CHP'li Lütfü Savaş yüzde 42, AKP'li Sadullah Ergin yüzde 39 oy aldı. İzmir'de Aziz Kocaoğlu yüzde 50 AKP'li Binali Yıldırım yüzde 35 oy aldı. Seçimde aday olan AKP'li üç eski bakandan sadece Fatma Şahin başarılı oldu. Şahin Gaziantep'te yüzde 54 ile seçimi kazandı.



Balıkesir’de AKP milletvekili Edip Uğur yüzde 38 ile birinci oldu. Diyarbakır'da BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak yüzde 57 ile seçimi kazandı. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Ağrı Belediye Başkanlığını yüzde 46 ile kazandı. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul'da sadece yüzde 4 oy alabildi.



CHP'NİN KAZANANLARI

Edirne’de CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan yüzde 37 ile, Kırklareli’de CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, ise yüzde 38 ile başkan oldu. Ordu’da AKP İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz yüzde 52 ile ve Eskişehir’in Odunpazarı İlçesinde CHP'li milletvekili Kazım Kurt yüzde 41 ile seçimden galip çıktı.

Diyarbakır'da AKP milletvekili Galip Ensarioğlu kaybederken, Antalya'da Menderes Türel kazandı. AKP milletvekili Mehmet Daniş Çanakkale'de 17 puan geride kaldı. AKP İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Konak'ta 11 puan, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de Çorlu'da 18 puan geride kalıp kaybetti.

CHP milletvekili ve Manisa adayı Özgür Özel, Trabzon adayı Volkan Canalioğlu, Üsküdar adayı İhsan Özkes de seçimi kaybetti. Aydın'da Ali Uzunırmak, Muğla'da Mehmet Erdoğan ile seçmenin karşısına çıkan MHP, iki ilde de kaybetti.

Haberin Devamı