Gazete Vatan Logo

Asil Nadir’e ikinci darbe!

Mahkeme Nadir’e verilecek hapis cezasını açıklayacak

Kendi isteğiyle İngiltere’ye yargılanmak için giden Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, hakkındaki 13 suçlamanın 10’undan mahkum oldu. Mahkeme bugün 71 yaşındaki Nadir’e verilecek hapis cezasını açıklayacak

İNgiltere’de Polly Peck International (PPI) şirketinden zimmetine para geçirme suçlamalarıyla yüzleşmek için 17 yıl sonra bu ülkeye giden Kıbrıslı işadamı Asil Nadir dün ağır ceza mahkemesi Old Bailey’den ikinci darbeyi yedi. Önceki gün yargılandığı 13 ayrı suçun 3’ünden mahkum olan 71 yaşındaki Nadir tutuklanarak hapse atılmıştı. Nadir dün de 7 ayrı davada 28.6 milyon sterlini, şirketin hisse senetlerinin değerini şişirmek amacıyla zimmetine geçirmekten suçlu bulundu. Nadir’in 3 suçlamadan ise aklandığı belirtildi. Mahkeme Nadir’e verilen cezayı yarın açıklayacak. İngiliz yasalarına göre zimmete para geçirme suçuna maksimum 7 yıl ceza veriliyor. Ancak işlenen her bir suç cezayı katlıyor. İngilere’ye geldiği günden beri ayağında elektronik kelepçeyle yaşayan Nadir şu ana kadar iki yıl hapis yattı. Normal koşullarda mahkumlar çarptırıldıkları cezanın yarısını doldurunca serbest kalabiliyor. Nadir’in eşi Nur Nadir ise mücadelenin bitmediğini açıkladı.

Kıbrıslı işadamının mahkum olduğu suçlar

- Ağustos 1987’de PPI hisselerinin değerini şişirmek amacıyla PPI’ye ait 5,15 milyon sterlini zimmetine geçirmek.

- Temmuz 1988’de Türkiye’deki Günaydın gazete grubunun hisse senetlerini satın almak için PPI’ye ait 5 milyon sterlini zimmetine geçirmek.

- Kasım 1988’de, hisse senedi almak amacıyla PPI’ye ait 1,3 milyon sterlini zimmetine geçirmek,

- Mart 1989’da Noble Raredon adlı seyahat şirketinin hisselerini satın almak için PPI’ye ait 2,6 milyon sterlini zimmetine geçirmek.

- Haziran 1989’da PPI’ye ait 4 milyon sterlini zimmetine geçirerek PPI’de hissetlere bulunan bir yatırım tröstüne yatırmak.

- Haziran 1989’da PPI hisse senetlerine yatırmak amacıyla PPI’ye ait 1,3 milyon sterlini zimmetine geçirmek.

- Aralık 1989’da, antika parçalar almak için PPI’ye ait 1 milyon sterlini zimmetine geçirmek.

- Mart 1990’da, PPI’ye ait 3,25 milyon sterlini zimmetine geçirerek 19 ayrı varış noktasına havale etmek.

- Ağustos 1990’da, PPI’ye ait 5 milyon sterlini çeşitli şahsi harcamalarında kullanmak.

- PPI’ye ait 500 bin sterlini zimmetine geçirerek eğitim amaçlı faaliyet gösteren bir video şirketinin hisselerini satın almak.

Haberin Devamı