Gazete Vatan Logo

Asıl büyük hamleler daha sonra yapılacak

Afrin operasyonu için “Şu ana kadar yaptıklarımız ısınma turları bile sayılmaz” diyen Cumhurbaşkanı, İdlib’in de çözüleceğini ve Suriyeli göçmenlerin döneceğini söyledi: 3,5 milyonu burada ilanihaye saklayacak halimiz yok

Asıl büyük hamleler daha sonra yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Beştepe’deki muhtarlar toplantısında Suriye’deki gelişmelerle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “El Nusra’ya terörist diyebiliyor musun” sözlerine “El Nusra terör örgütüdür” diye karşılık veren Erdoğan, DEAŞ’a destek iddiasın da “İspat et görevde durmam. Sen ispat edemezsen çekilir misin?” diye karşılık verdi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

‘Zaten dönmek istiyorlar’

Afrin operasyonunun arkasında ne var? Afrin olayını çözeceğiz, İdlib’i aynı şekilde çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına, kendi evlerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde biz burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten bir an önce kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Bir kısmı burada kalabilir ayrı bir konu ama bu gerçeği de görelim.

‘Zeytine yemin olsun ki’

Zeytin Dalı Operasyonu derken bu, sıradan aklımıza gelip de söylenen bir şey değil. Niye? Unutmayın. Rabbimiz Kuran-ı Kerim’de, ‘Zeytine yemin olsun, tine (incir) yemin olsun ki’ buyuruyor. Bu bölge adeta zeytinlerle dayalı, döşeli zengin bölge. Zeytine yemin olsun ki dedik, Allah’ın izniyle bu işi bitireceğiz. Hamdolsun askerlerimiz destan yazıyorlar.

Haberin Devamı

ABD’ye: Siz yolunuza...

’Terör örgütü DEAŞ dediler, ona karşı mücadeleyi kimle yaptılar, bir başka terör örgütü PYD, YPG onlarla yaptılar. Bize; ‘sizin generallerin söylediklerini uygun bulmadık’ dediler. ‘Bak sizinkiler doğru söylemiyor. Bu bölgeyi biz tanırız, buraları biz biliriz, kim kimdir bunları biz biliriz. Terörist teröristle yok edilmez, yanlış yapıyorsunuz Sayın Trump’ dedim ama maalesef o yine onlara baktı. Peki siz yolunuza, biz yolumuza dedik.

‘2019 kritik tarih’

Bu milletin yüreğini ve bileğini ortaya koyduğunda neleri başarabileceğini görecekler. Şu ana kadar yaptıklarımız daha ısınma turları bile sayılmaz. Asıl büyük hamlelerimizi, ataklarımızı önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. 2019 kritik bir tarih. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin resmen ve tüm unsurlarıyla devreye girmesiyle artık bu ülkeye operasyon çekmek öyle kolay olmayacaktır.

Haberin Devamı

‘Esad’la neyi konuşacağız!’

“Her türlü olumsuzluğa, alçaklığa, riyakarlığa rağmen bölgeyi adım adım teröristlerden askerimiz, milletimiz, hep beraber temizliyoruz. Bunu Bay Kemal’e rağmen temizliyoruz. Ne diyor beyefendi? ‘Afrin’e gitmeyin, fazla içerilere gitmeyin’. Senden mi alacağız izni? Ona kalsa, ‘Esed ile masaya oturun da bu işi konuşun’ diyor. 1 milyon vatandaşını öldüren bir katille biz neyi konuşacağız? Siz yeri gelir teröristlerle el ele kol kola dolaşabilirsiniz.”

‘İstifa ederim’

“Bizi utanmadan DEAŞ ile iş birliği yapmakla suçluyor. Ama bunda yüz yok, haysiyet yok. Bunda onur yok. Ne zaman ben bunu ispata davet ettiysem hiçbir şeyi ispat etmemiştir ve hâlâ da yerinde durmaktadır. AK Parti’nin DEAŞ’a destek olduğunu ispat et, ben bu makamda durmam, bu görevden çekilirim. Sen bunu ispat edemediğin zaman çekilir misin? Çekilemez. Hayatı yalan üzerine kurulu bu adamın. DHKP-C’liler ile yürüyen birisi. Sana ben bir şey söyledim; ‘Şu PYD, YPG, PKK bunların terör örgütü olduğunu ilan et’. Şöyledir, böyledir, yamalı bohça yapma, açık ve net konuş. Bunlar birer terör örgütüdür de. ‘El Nusra terör örgütüdür dedin mi?’ diyor. Ben bunların hepsini dedim, yine diyorum. ‘El Nusra da terör örgütüdür’ diyorum. Sen de. PKK, PYD, YPG terör örgütüdür de görelim. DHKP-C terör örgütüdür de göreyim seni. Diyemezsin. Çünkü gücünü onlardan alıyorsun.”

Haberin Devamı

‘TTB’nin Türklük ile alakası yok’

“Türk Tabipleri Birliği denilen bu kuruluşun Türklükle alakası yok, Türk kavramına da layık olan bir yanı yok. Türkiye Barolar Birliği’nin de Türkiye’ye layık olan hiçbir yanı yok. Dolayısıyla bunlar ne hukuku ne de hekimliği kendi saltanatları altına alamazlar. Şimdi çıkarılacak kanunlarla, çıkarılacak Bakanlar Kurulu kararıyla bu ülkede tüm hukukçular, tüm doktorlar kendi derneklerini, vakıflarını rahatlıkla kurabilecekler ve bunlara da kaynağında para ödemesi diye bir şey yapmayacaklar. Bunların hepsi bitecek. Ondan tutuştular. Ne Türk ne de Türkiye kavramını kullanamayacaksınız artık. Onu layık olanlar kullanacak.”

Haberin Devamı