Gazete Vatan Logo

Aşıksan her şeyi göze alırsın

İçimdeki Fırtına’da Fırat karakterine hayat veren Burak Yamantürk, aşkla ilgili düşüncelerini "Dünyadaki en güçlü duygu” sözleriyle dile getiriyor.

Aşıksan her şeyi göze alırsın

İstanbul Opera ve Balesi'nde dansçıydınız, sonrasında dizi projelerine dahil oldunuz. Şu an kariyerinizin hangi noktasındasınız?

Bir dansçı olarak çalışmayı hayal ettiğim birçok sanatçının işinde yer aldım ve onların festivallerine katıldım. Özellikle Pina Bausch’un ölmeden önceki son festivaline katılmak ve o sahneye çıkmak benim için anlatılabilecek bir duygu değil. Oyunculukta daha yolun başındayım ve yapmak istediğim çok şey var.

İçimdeki Fırtına'da karakteriniz, Fırat Ateş Hazar, nasıl bir ağırlığa sahip?

Fırat bu dizideki kilit adam diyebiliriz. Olup biten bütün olayların içinde mutlaka bir parmağı var. Yani bu rol bir oyuncu için yelpazesi çok geniş ve keyifli bir rol. Bu yüzden ikna olmak için çok düşünmeme gerek kalmadı.

Aşk için her şeyi göze alır mısınız?

Aşk bence dünyadaki en güçlü duygu. Eğer gerçekten aşıksanız zaten her şeyi göze alırsınız. Bu kontrol edilebilir bir duygu değildir. En azından benim için böyle.

Şöhret gözünüzü korkutuyor mu?

Şöhret algısı insandan insana değişen bir şey. Mesleğimin getirisi olarak kabul ettiğim fakat uğrunda veya karşısında ekstra çaba sarf etmeyi düşünmediğim bir şey benim için.

Haberin Devamı

Özge Özpirinçci ile nasıl gidiyor ilişkiniz? Sizin gibi ekran önünde olan bir isimle beraberlik zor olmuyor mu?

Güzel giden bir ilişkimiz var. Tabii ki her işin bir zorluğu olduğu gibi bu işi yapmanın da zorlukları var. İkimiz de bu işi seviyoruz ve zor tarafları olduğunu biliyoruz. Nasıl etkilendiğimizin ya da nasıl etkilediğimizin farkındayız. Bu yüzden daha kolay oluyor.

“Yemek yapmayı seviyorum" diyorsunuz...

Evet iyi yemek yaparım bu konuda mütevazı olamayacağım. Ama bu aralar daha çok sağlıklı beslenmeye ve işlenmiş gıda kullanmamaya özen gösteriyoruz. Misafirlerimize farklıdamak tatlarına uygun kokteyl hazırlamayı çok severim. Mangal yakmak da bana çok keyif verir.

Bana jön değil, oyuncu denmesini tercih ederim

Jön olmak sizin için ne kadar önemli?

Bu mesleğe başlarken kendimi herhangi bir kategoriye sokmadan tamamen oyunculuk adına kararlar vermeye çalıştım. Jön olmak dediğiniz şey hem oyuncuyu hem de kişinin özel hayatını kısıtlıyor. Bana jön denmesindense oyuncu denmesini tercih ederim. Her işi iyi yapmak benim için önemli o yüzden iyi bir oyuncu olmak da benim için önemli.

Haberin Devamı