Gazete Vatan Logo

Aşık Veysel’in torunu Kültür Merkezini açtı…

Sancaktepe Belediyesi, Kültür ve Bilgi Merkezleri’nin dokuzuncusunu Âşık Veysel Kültür ve Bilgi Merkezi adıyla vatandaşların hizmetine soktu…

Ünlü ozanımızın adının verildiği Kültür Merkezinin açılışında onur konukları arasında Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer de hazır bulunarak kurdela kesiminde yerini aldı..

Açılış törenine Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can protokolde yer alırken önemli bir konus ise Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer oldu… Aşık Veysel’in torunu Özer; yaptığı kısa konuşmasında Âşık Veysel’den okuduğu şiirlere eğitimin ve öğretimin önemine dikkat çekerek bilgi evine Âşık Veysel adının verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kültür ve Bilgi Merkezleri’ni çok büyük yatırımlar olarak gördüğünü vurgulayan Başkan İsmail Erdem, geleceğimizin teminatı gençleri Bilgi Merkezleri vasıtasıyla iyi bir şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Kaymakam Feyzullah Özcan ise Sancaktepe’nin orta öğretimde bulunan öğrenci sayısının 50 bin civarında olduğunu belirterek, açılacak yeni bilgi evleri ile bölgedeki eğitim düzeyinin daha da yükseleceğine dikkat çekti.

Bilgi Merkezi’nde; derslikler, bilgisayar odası, çok amaçlı orta büyüklükte bir de salon bulunuyor. Tamamen ücretsiz olarak ilköğretim öğrencilerine sunulacak olan Bilgi Merkezi’nde her sınıf 25 kişiden oluşuyor. Sınıflarda akıllı tahta ve projeksiyon cihazı bulunuyor. Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen Bilgisi gibi temel dersler branş öğretmenler tarafından öğrencilere verilecek.

Kent genelinde çocukların okul sonrası zamanlarını sokakta, internet kafelerde geçirmelerinin önüne geçmek amacıyla açılan bilgi evinde; öğrenciler tecrübeli öğretmenler eşliğinde ders alacak. Bilgi evi, öğrenciye okuldan verilen performans ödevlerini yapması konusunda da yardımcı olacak. Öğrenci, okuldan verilen ödevleri merkezdeki bilgisayarları kullanarak hazırlayabilecek. Bu sayede daha sağlıklı ortamda ücretsiz olarak ödevlerini yapabilecek. Ayrıca çocuklar için eğitici aktiviteler de düzenlenecek. Çocuklar, açılacak kurslarda; müzik, satranç, folklor, tiyatro gibi branşlarda sanat yönlerini geliştirebilecek.

Haberin Devamı