Gazete Vatan Logo

Aşık olduğu kızı kaçırdı, 6 yıl 8 hapis cezasına çarptırıldı

Aşık olduğu kızı kaçırdı, 6 yıl 8 hapis cezasına çarptırıldı

ADANA’da aşkına karşılık bulmadığı S.C.’yi (16) kaçırdığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Eyüp Alyakut (20), 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bir cinayet davasıyla ilgili cezaevinde girip çıkan Eyüp Alyakut, arkadaşı Salih Boy (26) ile birlikte 11 Ocak’ta bir süre arkadaşlık yaptığı S.C.’yi okul önünden zorla kaçırdı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine polis, plakası alınan aracın peşine düştü. Eyüp Alyakut aracı terk ettikten sonra önce bir arkadaşının yanına gitti. Polisin oraya geldiğini gören Alyakut, genç kızı başka bir adrese götürmek isterken yakalandı. Genç kız ailesine teslim edildi, Eyüp Alyakut ile Salih Boy tutuklandı.

Eyüp Alyakut ile Salih Boy hakkında hürriyetten yoksun kılma suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Eyüp Alyakut, "Yaklaşık 8 aydır görüşüyorduk. O gün kaçmak için sözleşmiştik. Okul önünde arabaya binme sırasında S.C. bağırmıştı. Ben neden bağırdığını sorduğumda, böyle yapmazsam ailem kızar evlatlıktan reddeder gibi sözler söyledi. Zorla kaçırmış olsaydım. Otobüse, dolmuşa ve taksiye bindiğimizde bunu söylerdi. Görüştüğümüz dönemde kendisini aldattığımı düşündüğünden bana ters davranmaya başlamıştı. Bu suçlamayı da bu nedenle yaptığını düşünüyorum" diye savunma yaptı.

Haberin Devamı

Salih Boy olay günü emanet aldığı araçla giderken yolda Eyüp Alyakut ile karşılaştığını, nişanlısı ile buluşacağını söylediğini, genç kızın kaçırılması gibi bir izlenim edinmediğini öne sürdü.

’BENİ SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU’

Sanıklardan şikayetçi olan S.C. ise, "Kendisiyle birkaç aylık bir arkadaşlığımız olmuştu. Bu süre zarfında da beni sürekli tehdit ediyordu. Okula giderken araçla önümde durdu bana silahını gösterdi. Arabaya binmemi istedi. Ben kabul etmeyip bağırınca araçtan çıkan Salih Boy beni itekleyerek araca bindirdi" dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Celse arasında tahliye olan Salih Boy ile Eyüp Alyakut karar duruşmasına çıktı. Son sözü sorulan Alyakut, "Böyle bir olaydan dolayı pişmanım, suçsuzum. Bu saatten sonra tövbe, kimseyi sevmem" dedi. Mahkeme hakimi, Eyüp Alyakut’a iştirak halinde cebir ve şiddet kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 6 yıl 8 ay, olaya karışan arkadaşı sanık Salih Boy’a ise aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verdi. Alyakut’un hapiste yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Haberin Devamı