Gazete Vatan Logo

Asgari ücretli işçi, yolda bulduğu su faturasını ödedi

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde oturan ve bir fabrikada asgari ücretle çalışan Ramazan Özlen (32), işyerine giderken yolda, yanındaki parayla birlikte bulduğu su faturasını ödedi.

Asgari ücretli işçi, yolda  bulduğu su faturasını ödedi

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde oturan ve bir fabrikada asgari ücretle çalışan Ramazan Özlen (32), işyerine giderken yolda, yanındaki parayla birlikte bulduğu su faturasını ödedi. Bunu sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaşan Özlen, çok sayıda beğeni aldı. Çalıştığı fabrikanın yetkilileri de takdir belgesi verdi.

48,79 TL su faturası

Pamukkale ilçesi İncilipınar Mahallesi’nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Ramazan Özlen, dün sabah, çalıştığı fabrikaya gitmek için evinden çıktı. İşçi servisi beklerken yolda yere düşmüş bir su faturası ve yanında 50 lira para buldu. Özlen, su faturası ve 50 lirayı alarak servise binip, çalıştığı etiket fabrikasına geldi. Ardından internetten Denizli Su ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’nın (DESKİ) internet sitesine girerek, son ödeme tarihi 4 Ocak 2018 olan, 48.79 liralık su faturasını yatırdı. Özlen, daha sonra yolda 50 lirayla birlikte su faturası bulduğunu ve yatırdığını Facebook hesabında paylaştı. Özlen’in bu hareketi sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

‘Belki parası yoktur’

Faturayı kaybeden kişinin başka parası olmayacağını düşünerek yatırdığını söyleyen Özlen, şunları söyledi: İşyerine gitmek için servis beklerken yerde fatura ve 50 lira gördüm. İşyerine gelirken, fatura sahibinin belki başka parası yoktur, ihtiyaç sahibidir, yaşlı birisidir düşünerek yatırdım. Benden önce davranıp faturayı öderse o zaman parası bende kalacaktı. Fatura sahibini bir daha göremem diye ödedim. 48.70 liralık fatura borcu vardı. 1.30 lira para üstü kaldı, fatura sahibi benden alabilir. Özlen, bu davranışı nedeniyle çalıştığı fabrikadaki yetkililer tarafından takdir belgesiyle ödüllendirildi.